Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Alergija na kozi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

19.06.2013. 09:15

Postovani,
imam cerkicu od 4godine,i vec tjedan dana ima nekakvu alergiju po koži,počelo je na desnoj ruci(od šake od lakta) i tako je mirovalo 2 dana a sada se prosirilo na nogice i drugu ruku i na stomačić. To je izgleda kao da je oprljeno koprivom,jako je hrapavo i puno pristica. Obisli smo vec 3doktora i dermatologa u Osijeku i samo joj mijenjaju sirupe i kremice a njoj je sve gore..u ponedjeljak je dobila injekciju i smirilo se a juce ujutro je bilo jos gore sve..
Prije par dana je bila u kontaktu sa Oleanerom(cvijetom) i stalno je u doticaju s travom,pa si ja mislim da mora biti od toga,ali opet nitko je ne pogleda kako treba i ne naprave te pretrage ili bilo sto, vec je samo trpaju kojekakvim sirupicima.. Molim vas posavjetujte me sto da radim,ako joj se ne smiri opet cemo morati za bolnicu jer je ovo vec za poluditi...
Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

19.06.2013. 12:45

Ne znam o kakvoj je alergiji riječ, možda bi i moglo biti u vezi s oleanderom ili travom. U svakom slučaju izbjegavajete kontakt s tim biljkama dok ne osip ne prođe. Bez obzira šta je uzrok alergiji (ako je alergija), takva stanja potraju obično 7-10 dana (može i duže), te toga morate biti svjesni.

Svetlana992

01.07.2013. 14:25

Poštovani, imam 19 godina i nedavno mi se u donjem dijelu stomaka pojavila neka tacka koja mi je licila na neki podlijev krvi ili nesto tako i sada vec ta tackica lici na bubuljicu, izbocena je malo, mekana je i svijetlo smeđe boje. Je li ista opasno, da li da posjetim ljekara ? I da li moze imati veze sa tim sto pijem kontraceptivne pilule ? Hval.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

02.07.2013. 09:35

Na temelju Vašeg opisa niti približno Vam ne mogu reći o čemu je riječ. Javite se liječniku.

sand

08.08.2013. 00:25

Postovani,
pre nedelju dana su mi se pojavile dve crvene fleke na levoj nozi poput plikova (crveni i tvrdi na dodir). Danas sam bila na bazenu, inace se ne izlazem suncu, i ti plikovi su se rasirili na obe noge. Da li je to alergija na sunce ili na neki lek (trenutno pijem hemomicin i diane 35 zbog akni)?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

08.08.2013. 11:20

Ne mogu Vam reći o čemu je riječ. Vjerojatno nijue alergija na sunce.