Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Alopecia


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

azra

14.10.2001. 20:42

Proslo je vise od 10 godina kako imam Alopeciu Univerzalis koja je pocela Areatom, nastavila se Totalisom i zavrsila ovako, kako to vec obicno ide. Prije nekoliko godina sam odustala od trazenja lijeka. Ipak, zanima me da li postoji kakav napredak u medicini po ovom pitanju. Svojevremeno sam na Salati isla samo na zracenje i probavala kremice (ne sjecam se najbolje vise). PITANJE: Sto se danas zna kod nas o AU i ima li novih pristupa lijecenju? Hvala!

prof dr Jasna Lipozenčić

19.10.2001. 09:55

Totalna alopecija je poslijedica brojnih faktora: ednokrinoloških, neurovegetativnih, upalna žarišta i drugi. Teško je istodobno sanirati sve uzroke. Ipak savijetujem da dođete u Trihološku ambulantu Klinike za kožne i spolne bolesti, Šalata 4, Zagreb, zbog indikacije za biopsiju kože i druge relevantne labaratorijske obrade. postoje novi preparati koji bi se mogli primjeniti kod VAs.