Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Benzaknen gel 5%


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Samsung11

26.02.2012. 18:40

Postovanje,
Ved duze vrijeme imam kao "akne" na vratu, upaljene i grozne, isla sam dermatologu i rekao mi je da nisu akne nego infekcija s vana, nisu akne jer ne dolazi iz organizma, nego bas s vana.,mozda prljava ruka pa dodir po vratu. Dijagnoza mi je: Folliculitis simplex reg. colli ant. Terapija: Retin A krema x2 (danju u nocu), 5% Benzaknen gel - tačkasto tuferovati upalne promjene, drzati 10 minuta a zatim nanijeti kremu Retin A i Hiramycin tablete 100 mg (1x1 petnaest dana). Pridrzavala sam se svih uputa, sad imam osusene "akne" pa me zanima koliko dugo smijem koristiti Benzaknen gel jer mi je koza kao osusena, ljusti se i ostaju kao crvene flekice. Zanima me da li postoji neka krema ili nesto da mi i te flekice nestanu i da li ce od duzeg vremena koristenja gela nestati i flekice.

Unaprijed hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

27.02.2012. 10:15

Gore navedeni gel izaziva sušenje i ljuštenje kože, ali ako su Vam promjene u prolazu ne morate ga više koristiti. Inače, on se može koristiti i duže vrijeme.

Samsung11

01.03.2012. 11:00

Prestala sam koristit Benzaknen gel ali mi je koza sad crvena i jakoooo me svrbi, kao opecena, da li je to od tog gela ? Mazem Pantenol kremom i nadam se da ce mi pomoci. Da li je Pantenol uredu? Hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

02.03.2012. 01:20

Vaše tegobe su vjerojatno posljedica korištenja gore nevedebog gela. Panthenol je o.k.

Samsung11

17.03.2012. 21:15

Postovanje.

Zadnji put kad sam Vam pisala bilo je u pitanju iritirana koza. Pantenol mi nije pomogao pa sam isla kod dermatologa i dao mi je Advantan kremu i stvarno mi je pomogla. Vrat mi se skroz ocistio, nije bio vise "akni". Medjutim, jucer sam primjetila da mi se ponovo javljaju, znaci nije ih bilo 20 dana, sinoc sam namazala Benzaknen gelom al me je uzasno peklo jer mi je valjda koza iziritirana od prije. Zvala sam svog dermatologa ali je na putu i nece doci do petka. Plasim se da mi nece opet prekrit cijeli vrat, taman se bilo smirilo sve. Da li smijem koritit ponovo Hyramicin tablete na svoju ruku jer mi ih je doktor dao i prvi put i da li da nastavim mazat Benzaknen gelom i Retin A kremom.

Unaprijed se zahvaljujem.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

18.03.2012. 12:50

Benzaknen gel ne koristite, jer Vam izaziva jaku iritaciju (to mu je najčešća nuspojava). Hiramicin je tetraciklinski antibiotik i često se koristi u liječenju akni. Je li on sada pravi izbor za Vas, ne mogu Vam reći sa sigurnošću preko računala, bez pregleda. Ako Vam je prije pomagao, vjerojatno će i sada. Retin A je lokalni retinoid i primjenjuje se u liječenju akni. Možete izazivati blažu iritaciju, pa pripazite.

ladyde

09.03.2015. 14:40

Poštovani,

Preporučnen mi je Benzaknen gel u kombinaciji sa Airol kremom,dvije noći nanosim Benzaknen5% pa jednu Airol. Koža mi je jako, jako masna i nečista, pore su proširene skoro po cijelom licu, pa tako kremu i gel nanosim po cijelom licu, izbjegavajući područje oko očiju. Ni jedno mi ne izaziva crvenilo i ne osjecam neku isušenost...
Međutim imam drugi problem,volim posjećivati sloarijum,pogotovo u narednom periodu. Znam da se sunčanje treba izbjegavati i da ova krema prodire u kožu. Da li je moguće da koristim solarijum ako kremu ne nanosim 4-5 dana prije odlaska u solarijum i naravno nekoliko dana poslije sunčanja.
Hvala unaprijed!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

10.03.2015. 10:10

Ako želite biti sigurni, ne bi smjeli za vrijeme terapije ići u solarij. Iako, ovim načinom koji ste naveli najvjerojatnije se ništa neće dogoditi.