Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Promijenjen izgled madeža


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Healy

10.03.2015. 10:05

Poštovani,
imam 25 godina i imam pitanje oko dva madeža. Prvog imam od rođenja kod desne dojke, prvo je bio tamnosmeđi, okrugli, s normalnim granicama da bi u posljednjih nekoliko godina prešao u svijetlosmeđu boju, promijenio izgled, kao da se jedan dio rasipao, te svrbi s vremena na vrijeme. Drugi madež se nalazi na lijevom tabanu, baš u sredini tabana, imam ga već nekoliko godina, tamnosmeđe je boje, prvo je to bila samo točkica koja je počela rasti i bio je čvrstih linija da bi se sad kao razlio, nema jasnih granica više te vidim da se kroz godine povećao. Oba madeža su promjera 5 milimetara. Inače na tijelu imam mali broj madeža, a i ti koje imam su maleni tako da me ovi zabrinjavaju zbog veličine, oblika, ukratko svega. Da li postoji koja mogućnost da Vam pošaljem fotografije madeža pošto nisam u mogućnosti dolaska u bolnicu zbog studentskih obveza? Zahvaljujem unaprijed na odgovoru!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

10.03.2015. 21:20

Ne postoji mogućnost slanja fotografija, ali za decidirani odgovor ionako je potreban pregled. Oba dva madeža bi trebalo pregledati (prvi zato što se mijenja, a drugi jer je na mjestu trajne iritacije).