Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Bol ispod nokta(palac na ruci)


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Aniicka24

19.10.2019. 23:00

Pozdrav,moj problem se javio jučer navečer na poslu. Inače radim s kemikalijama i bojama te šamponima raznoraznim. Počela mi se pojavljivati bol nokta i iznad nokta ali samo na desnom dijelu. Ispod je malo crveno i nema dlake koja se mogla zavuci. Uzasno boli i ne znam što je to i što mi je činiti. Molim Vas za pomoć! Hvala unaprijed.

Borna Pavičić, dr. med.

03.11.2019. 16:45

Poštovana, prema vašem opisu, dolazi u obzir paronihija, odnosno upala kože oko nokta koja može uzrokovati crvenilo i bol, pa i pojavu gnoja. Uzročnici su najčešće streptokoki i drugi mikroorganizmi koji ulaze kroz oštećenu kožu (najčešće zanoktica ili trganja kože oko noktiju), a infekciju mogu uzrokovati i nadraživanje kože kemikalijama ili deterdžentima.
Najbolje da učinite pregled kod dermatovenerologa, da se potvrdi dijagnoza i preporuči terapija koja uključuje lokalno čišćenje uz primjenu zavoja i toplih obloga uz eventualnu inciziju i drenažu rane i peroralnu antibiotsku terapiju.