Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


bubuljice na preponama


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

alterego2

18.06.2013. 18:55

Poštovani, prije dva tjedna na preponama su mi se pojavile sitne bubuljice, pokušala sam što više nositi laganu odjeću tretirati ih dječjim puderom, no one se i dalje sve više šire i nastaju nove bubuljice. Kad se smoče pomalo svrbe. Molim za savjet.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

18.06.2013. 21:55

Nisam siguran što su točno te "bubuljice", ali s obzirom da lokalizaciju promjena moglo bi se raditi o iritaciji od znojenja. Nadalje, možda se radi i o folikulitisu (upali dlačnih folikula). u svakom, slučaju mislim da se radi o prolaznim stvarima.

Mikica984

26.07.2013. 00:20

Poštovani, prije par tjedna mi se pojavile bubuljice na preponama izmedju stomaka i penisa. Cini mi se da je uvijek bila po jedna ali sada ih je bar 20-ak. Sitne su i bele boje, ne mogu se istisnuti,a kada probam one prokrvare. Imam ozbiljnu vezu i ne sumnjam u devojku, ali je njoj pojacan sekret i stavlja vaginalete, pa sam pomislio da je zbog toga meni izasla neka gljivicna upala.
Mozete pogledati sliku na ovom linku : http://imageshack.us/photo/my-images/42/0kfx.jpg/

Molim Vas da mi odgovorite.

Unapred Zahvalan

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

27.07.2013. 04:45

Ne radi se o gljivičnoj infekciji. Moglo bi se raditi o nekoliko stvari: moluskama (virusnim tvorbama koje se prenose spolnim putem), nešto jače izraženim normalnim žlijezdama, folikulitisu (upali dlačnih folikula). Bilo bi dobro da obavite dermatovenerološki pregled da se sa sigurnošću postavi dijagnoza (preko fotografije to nije moguće).

Body Milka

04.08.2013. 11:05

Poštovani!
Tokom ljetnih vrućina imam problema sa sitnim prištićima na području pazuha, prepona, koljena i gotovo svih drugih pregibnih područja. Pretpostavljam da se to pojavljuje od znoja, a pogoršava se kada pokušavam nositi kratku odjeću. Najviše me iritira područje ispod pazuha gdje se nakupi gomila tih prištića koji peku pa mogu nositi samo pamuće majice kratkih rukava. Moram odbaciti depilaciju i nošenje majica bez rukava. Postoji li način da to riješim jer sam pokušala s raznim varijantama, ali rješenja nema?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

04.08.2013. 20:50

Kod vas je očito riječ o iritaciji usljed znojenja koje se javlja na pregibima. To je vrlo čest slučaj, ali posebnog rješenja nema. Kada prođu vrućine, proći će i to.

S.Sanja

22.07.2016. 15:30

Postovani doktore,
Vec vise od godinu dana se mucim sa puficom na preponama. Pojavljuje se na istom mjestu, uz rub vesa. I dosta cesto prije ili nakon menstruacije, i kada osjwtim upalu mokracnih kanala. Nekada traje i po mjesec dana u zavisnosti cim je lijecim. Ne vidim da postoji dlaka nigdje...kada je iziritiram sa domacim ljekovima, privijanjem uprzenog crnog luka, brzo sazri i iscijedim gnoj. Medjutim, ako koristim kreme, hidrociklin, canesten i sl...dugo treba da sazri...izrazito je bolna, crvena i na vrhu se bijeli... bila sam na pretragama u februaru (nakon zamirivanja iste), sve ok, doktorica mi je rekla da osjeca pod kozom velicine 3mm i da je to folikul dlake koji nije izasao ili kako se vec kaze...sada ne znam sta raditi, strah me otici da se izreze dok je pod upalom...da li vam to djelele ozbiljno? Ne znam da li je to urasla dlaka, cir, sta vec?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.07.2016. 21:50

Ne mislim da je nešto ozbiljno, ali Vam napamet ne mogu reći o čemu je riječ. O dijagnozi, ovisi i terapija. Predlažem pregled dermatologa.

ronnie160

29.07.2016. 23:05

Poštovani,
Prije nekoliko tjedana su mi se pojavile sitni prištići na unutrašnjosti butine. Možete li reći što bi to moglo biti?
http://i64.tinypic.com/6xun10.jpg

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

30.07.2016. 12:40

Moglo bi se raditi o folikulitisu (upali dlačnog folikula).