Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Bijele fleke na licu djeteta


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sandra1102

28.07.2016. 09:40

Postovani,
nakon 3 dana na moru obrazi moje curice od 8,5 godina izgledali su kao da su izgorili od sunca, odnosno kao alergijska reakcija. Inace je tamnoputa, brzo tamni. Mazala sam ju faktorom 20. Obrazi su bili nateceni i izrazito crveni. Nije ju ni leklo ni svrbiko. Tri dana nije isla na sunce i kupanje i mazala sam s eucerin atopi control kremicom. Kada se vratila na sunce i more ili pri trcanju obrazi ni opet nili jako crveni i nateceni. Sad smo tri tjedna na moru. Nije vise crveno ni nateceno. Samo je svijetlo. Bilo se i ljustilo. U ljekarni su mi dali cicanio Bioderminu kremu s kojom joj mazem i ne ljusti se. Koza je fina i glazka ali su ostale svjetle pjege. Lice joj mazem s daylong kremom 50+. U ljekarni su preporucili da mazem i s plymicol kremom. Ljecnik nam je daleko, a kamoli dermatolog i jos dugo necemo doma. Te gleke me sad vec jako brinu. Kada je stigla na more pila je antibiotik augmentin zbog esherihije coli. Sto bi mogao biti uzrok bijelim flekama i imate li ideju kako pomoci.
Unaprijed zahvalna.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

28.07.2016. 11:00

Vjerojatno je bilo riječ o blažim opeklinama od sunca. Možda i na alergiji koja je kombinacija sunca i lijeka. Nakon njih na licu, može doći do ljuštenja i bjelkastih područja. Svjetlija područja mogu potrajati i nekoliko tjedana. U svakom slučaju, dijete te dobi treba mazati faktorom 50+, ne izlagati suncu 11-17 sati i ne dok uzima antibiotik. Tada se to neće ponavljati. Mažite neku hidratantnu kremu.