Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


crvenilo u području genitalija kod bebee


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

fifi1

06.05.2013. 11:00

moja beba ima 10 mjeseci.prije mjesec dana dijagnosticirana joj je upala mokracnih puteva i pedijatrica nam je propisala sirup Alfacet. Trosili smo ga 10 dana, nakon cega je pedijatrica produzila upotrebu istog s obzirom da su nalazi urina i urinokultura pokazivali da upala jos nije sanirana. Nakon par dana beba nam je dobila virusni proljev koji je potrajao malo duze,vjerovatno zbog sirupa. Tih dana, po genitalijama se kod bebice pojavila iritacija i blago crvenilo. Medjutim kad smo ponovo posjetili pedijaticu, kazala nam je da je to od proljeva i umjesto sirupa Alfaceta dala nam je kapsule cefaleksina koju bebi dajemo uvecer po pola kapsule u caju ili soku. Sada je to crvenio po genitalijama kod bebice jos izrazenije. Primijetila sam da je svrbi, i koristi svaku priliku da se ceska. Da li to moze biti uzrokovano ovim kapsulama ili mogu biti gljivice.Inace je peremo kamilicom i koristimo bademovu kremu.mada smo pokusali mazati i bivacin mascu.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.05.2013. 13:05

Kod Vašeg djeteta najvjerojatnije je došlo do gljivične infekcije Candidom uslijed primjene antibiotika. Promjene u području spolovila mažite Canesten kremom 2-3x puta dnevno kroz 2 tjedna uz redovito prematanje zbog održavanja suhim pelenske regije.