Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


demodex


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Su

08.02.2017. 13:55

Poštovani,
Imam 64 godine i moj problem s kožom javio se prije par mjeseci. Koža tijela me stalno svrbi i imam osjećaj da mi stalno nešto hoda po koži (ulazi u nos, uši) i ponekad kao da me na nekom mjestu nešto bocne (kao pribadačom). Kada s prstima pređem po koži kao da mi na jagodicama ostaju sićušne mrvice poput brašna ili sode bikarbone.
Nikakvih oštećenja i crvenila nemam po koži. Zanima me da li sam mogla nešto pokupiti od kućnog ljubimca ( kćer odnedavao ima malog psa u stanu, a ja svakodnevno boravim kod nje). Sa psom je bila i kod veterinara i on je rekao da je pas zdrav i da tako nešto on ne može prenijeti na ljude. Isto to mi je rakao i dr. dermatolog te me on uvjerava da je to suha koža i da ne vidi nikakve promjene na mojoj koži. Inače da napomenem te mrvice koje ja osjetim da mi ostaju na prstima nisu vidljive prostim okom.
Zanima me da li bi to mogao biti demodex brevis ili nešto slično.
Lijep pozdrav.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

08.02.2017. 19:10

Po opisu bi se složio s vašim dermatologom koji mislim da je problem u suhoj koži.