Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


pristici


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ivana

18.07.2004. 23:27

bok
ovako, sa 17godina imam puno mitesera, crnih točkica najviše na nosu i području oko njega i na bradi ( oni se tek vide kad napnem kožu). prije menstruacije često dobijem upaljene prišteve po licu koji me jako bole i izgledaju kao kvrge a tek za nekoliko dana sazriju i postanu bijeli.a ovako inače znam dobiti male bijele prištiće, to nije ništa pretjerano, ali ipak mi smeta ponajprije jer su se miteseri počeli širiti na obraze, a i malo pa često mi se koji tamo i upali. svako jutro i večer vodim redovito čišćenje lica ( gel - tonik - hidratantna krema, a na prištiće stavljam tretman protiv akni, sve iz linije avon, clearskin, za masnu problematičnu kožu) i većinu vremena sam na čistom zraku u prirodi. inače imam mješovitu kožu, barem tako mislim, jer me obrazi znaju često zatezati ako ne nanesem kremu na lice, a područje oko nosa mi se često ljušti. kakve biste mi vi proizvode preporučili za čišćenje lica ( ali i dekoltea ( točnije točno na sredini, između grudi) , jer i tu imam isto te mitesere koji kad ih malo "čačkam" postanu smeđi i ostanu mi flekice ) , ovi su mi dobri, ali bih ipak željela nešto što bi mi pokazalo dugotrajnije rezultate i iskorijenilo prištiće. i još jedno pitanje, čula sam da sunčanje može popraviti stanje na problematičnoj koži, ali na kratko vrijeme, jeli to istina ili zabluda?
unaprijed hvala

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

19.07.2004. 02:30

Ako ste u Zagrebu idite u Kliniku za kozne i spolne bolesti "Salata" u sobu br. 1 kozmetologija da vam se pravilno ocisti lice, kosta 250 kuna i nije na uputnicu.U privatnoj apoteci kupite Diferin gel ( adapalen ) i mazite 1x nocu na cijelo lice posebno preko mitesera i pristeva, isto tako na prsa.Lice ocistite prije nekim gelom ili mlijekom za lice.Nemojte mazati oko ociju, nosa i ustiju.Kod iritacije tj. crvenila lica i peckanja napravite pauzu par dana te nastavite ponovo svako 2-3 dana te svaki dan.Moguce je ocekivano ljuskanje koze no za mjesec dana koza je savrseno glatka.30 minuta poslje premazite preko diferina kremu za njegu lica od Eucerina Hydrobalance, isto tako danju po potrebi.Dok imate pristeve na licu stavljajte Dalacin losion 2x dnevno na prist.Diferin rabite stalno.Bitno je da nista ne dirate prstima jer moze nastati upala i ozijljak.Sunce kod vecine pomaze za akne no rade se izlazite poslje 15 h.Pod diferinom pazite da ne zatrudnite.Izbor gela ili mlijeka prepustam vama.

lela21

06.02.2017. 20:40

Postovani doktore, primjetila sam na kaziprstu i srednjem prstu male crvene pristice koji su u sredini bjeli i nekoliko vecih koji su gnojni. Nemam na ni jednom drugom mjestu takav problem. Prije nekoliko tjedana imala sam isto na tome prstu veci prist, isprva sam mislila da je to ugriz od nekog kukca ali prist se dosta dugo zadrzao sada je ostao samo crveno smedi kao oziljak. Pristevi prolaze ali se svako malo opet pojave. Da li se radi o necem ozbiljnom?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

07.02.2017. 14:55

Vjerojatno se ne radi o nečem ozbiljnijem, ali Vam napamet ne mogu reći o čemu je riječ.