Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14399

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Guli se koža na prstićima


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

maryanne29

01.02.2012. 10:20

Poštovani doktore, sin nam ima pet i pol godina i imamo problema sa guljenjem kože na prstima ruku i nogu. On se već duže vrijeme žali da ga stalno svrbe prsti ali mi ga nismo shvaćali baš ozbiljno jer na prstima nismo vidjeli nikakve promjene, a i malo je sklon izmišljanju da ga nešto boli kad se treba izvuć od nečega što ne želi, npr. ići na spavanje. Prije tri tjedna prsti su mu se zacrvenili, točnije samo jagodice do prvog zgloba. Nakon par dana uslijedilo je guljenje kože koje ne prestaje. Vodili smo ga našem pedijatru koji nam je dao Rinolan sirup da pijemo mjesec dana da ga ne svrbi i da čekamo do tada hoće li se povući samo od sebe. On smatra da je to reakcija na dodir sa nečime. Može li to biti nedostatak vitamina s obzirom da jako slabo jede? Mene to sve skupa strašno brine jer se bojim da će se oguliti do krvi, a da ništa nismo poduzeli na vrijeme. Da li bi ga trebali odvesti dermatologu? Kojom kremom mazati? Molim Vas, pomozite jer nam naš doktor nije ponudio nikakvo riješenje i ne znamo što da radimo!

Hvala unaprijed

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.02.2012. 17:40

Kod Vašeg sina vjerojatno se radi o nekom kontaktnom dermatitisu (i tu je vjerojatno Vaš pedijatar u pravu). Ne radi se o nedostatku vitamina ili nekog sastojka u hrani. U terapiji bi vjerojatno pomogle kortikosteroidne kreme (npr. Afloderm krema kraće vrijeme), ali prvo bi bilo dobro da prvo dermatolog postavi točnu dijagnozu.

Torca95

01.02.2016. 19:35

Pozdrav...
Koza mi se na ruci kao guli prije par dana sam osjecao i svrbez po ruci i tijelu koji je sada slabiji.
Dali mi mozda možete reci u cemu je riječ evo vam i slika ruke koze ... Kopirajte linkn da otvorite sliku HVALA..

http://postimg.org/image/yqsu0ws49/

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.02.2016. 19:55

Vjerojatno je riječ o iritativnom kontaktnom dermatitisu. Mažite neku masniju kremu za ruke više puta dnevno i to bi trebalo pomoći. Izbjegavajte prečesto pranje ruku.