Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


herpes zoster


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

petra

24.08.2004. 10:26

Imam 21 godinu i prije tri godine prvi puta mi se pojavio herpes zoster i to na lijevoj strani lica. Od tada sam ga imala još tri puta i svaki puta na lijevoj strani lica.Prije tjedan dana pojavio mi se po lijevom ramenu, leđima, ispod lijeve dojke. Koristila sam i oralnu terapiju (aciklovir 400 mg) te mazala istom kremom.Usred terapije počeo mi se jevljati i na lijevoj preponi.Mažem i taj dio, ali se ne pokazuje nikakvo poboljšanje. Jako svrbi, a i limfni čvorići su mi povečani na toj strani prepone. Čula sam da bi bilo dobro to ispirati sa otopinom hipermangana, ali ne znam dali može doći do komplikacija ako ta ista otopina dođe u doticaj sa sluznicim?

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

24.08.2004. 21:31

Svakako posjetite dermatologa da se vidi uzrok vasih tegoba jer nije bas tipicno za vasu dob tako ucestalo izbivanje zostera.Nadam se da je dermatolog utvrdio dijagnozu zostera, ako nije ucinite to sto prije.
Umjesto hipermangana probajte s Dermazin kremom 1x, sto se tice otopine hipermangana ona mora skroz svijetla i ne bi trebalo biti problema ako dode u dodir s sluznicom ( dovoljno je isprati ).Dermatolog ce propisati neke pretrage te eventualno promijeniti terapiju.Nemojte se brinuti jer to nije neizljecivo.Bitno se sto prije javiti dermatologu cim osjetite promjene kako bi brze proslo.

dboss

29.08.2017. 11:30

Dobar dan!
Pretprosli tjedan sam osjetio cudan svrbez i bol, te se kroz 3-4 dana pojavio manji osip na ledima, oko dva - tri dana nakon sam otisao k lijecnici i ustanovila je da imam herpes zoster. Pripisala mi je Herplexim 400,prvi dan 4 puta po 2, dalje 4 puta po 1, te nakon 4 dana 3 puta po 1,, te herplexim kremu 4-5 puta dnevno. Takoder me savjetovala da u ljekarni uzmem B kompleks tablete za pojacani imunitet koje uzimam 3 dnevno,, te je rekla da za potencijalnu bol uzmem brufen. Kroz prva 4 dana lijecenja sve je proslo dobro, bol i svrbez su tu ali sam uzimao 1 do 2 ibuprofena 400 mg. Sada je vec 6. dan otkako lijecim i osip se sve skupa pojavio na dva mjesta na ledima i jednom na prsima, i vec pokazuje ocite znakove povlacenja. Medutim jucer i danas imam vrlo cudnu bol u abdomenu, jako veliko podrucje oko pupka, sa svih strana, nigdje specificno. Bol popusti ali cim krenem hodati i kretati se malo vise odmah se vrati, a nekad se vrati i nasumicno. Ako rukom pritisnem trbuh bol se ne pogorsava. Takoder, u zadnjih 10 dana sam jeo iznadprosjecno puno svaki dan, za razliku od prosla 2-3 mjeseca, pa je moguce da je vezano za to. Inace imam 67 kilograma, a visok sam 185 centimetara.
Hvala unaprijed!

dboss

29.08.2017. 12:15

Edit: zaboravio sam nadopisati da imam 19 godina

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.08.2017. 12:55

Bol u abdomenu ne bi trebala imati veze s gore navedenom dijagnozom i ne spada u domenu dermatologa.