Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14403

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


hsv2


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lutkicazg1

01.08.2013. 10:05

Postovani,ne znam da li je ovo vase podrucje ili ginekolosko,pa se izvinjavam ako sam pogrijesila. Naime, imam plik oko vaginalnog otvora koji je onako vodenkast i napuhan a on pocinje sve od onog djela izmedju vagine i anusa,ali taj plik me ne boli. Medjutim imala sam analni sex sa kondomom, i posto meboljelo odustali smo od toga,ali sada imam jako crvenilo na kozi oko anusa i 5,6 malih plikova koji su odvojeni, i lice na pristice, ali i oni su unutra kao vodenkasti.to cijelo podrucje oko anusa me boli,a pogotovo plikovi. Sinoc sam dobila temperaturu,i sada je imam i grlo me jako boli,posebno jedna strana,te osjecam nemoc, mozda je samo gripa ali Eto ako to ima ikakve veze sa slucajem, molila bih vas da mi pomognete.hvala unaprijed

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.08.2013. 18:15

Najvjerojatnije se radi o dvije stvari koje nemaju veze jedna s drugim. Glede promjena na spolovilu moglo bi se raditi o genitalnom herpesu, ali i o nečem drugom. Najbolje bi bilo da se zbog promjena na spolovilu javite ginegologu.

lutkicazg1

01.08.2013. 19:50

Da li da se ginekologu javim i za probleme oko anusa? O da li je moguce da sam pokupila tu bolest ako mi je on prvi i jedini partner kao i ja njemu, te nismo imali nikakve infekcije?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

02.08.2013. 10:35

Možete otići i kod dermatologa i ginekologa (vjerojatno ćete brže obaviti kod Vašeg izabranog ginekologa). Ako je tako kako navodite, onda su šanse za herpes male.

kdk

19.02.2015. 09:50

Pozdrav!
Dijagnosticiran mi je genitalni herpes od strane ginekologa. Dobila sam betrion i virolex mast. Koristila sam ih 7 dana i sada su se vanjski simptomi povukli. Zanima me koliko još moram koristiti terapiju da se simptomi opet ne vrate?
Da li je moguće da mi je partner (prvi i isti 6 god.)prenio virus oralnim sexom-imao herpes na usni? I koliko činjenica da sam zaražena sa hsv2 može utjecati na eventualnu slijedeću trudnoću?

Hvala na odgovoru

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

19.02.2015. 11:20

Virolex možete mast možete mazati još 7 dana. Iako, herpes je po definiciji recidivirajuća infekcija (dakle, vraća se). Moguće je da Vam je partner prenio infekciju oralnim seksom. Pitanje u vezi trudnoće postavite na forumu ginekologija.