Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


ichtyosis vulgaris II


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

JOSIP

12.02.2002. 13:41

Pitanje za dr. Branku Marinović.

Zahvaljujem se na vrlo iscrpnom odgovoru u svezi postavljenog prvog pitanja. U prilici sam dobiti posao na gradilištu (remont tvornica, termoelektrana, cementare i sl.) tj. rad vani i pretpostavljam dodir sa prašinom i sličnim kontaminiranim atmosferama. Po zanimanju sam diplomirani inženjer strojarstva, pa vjerojatno neću imati izravan doticaj, ali ću se kretati u takvoj okolini. Zanima me što sve trebam izričito izbjegavati, koje kiseline, tvari ili slično. Da li ja to mogu obavljati ( želja mi je velika jer nemam nekakvih drugih mogućnosti u ovom trenutku). Te na što trebam posebno obraćati pažnju, da li ima nekakvih preparata za tako nešto ili slično. Sada koristim kremu od Dr Schelera od strička za lice pokazala se jako dobrom, za tijelo kremu od nevena Balea DrogeriaMarkt zadovoljavajuća je. Gradilište bi trebalo biti u SR Njemačkoj pa ako može preporuka nekih preparata koji se mogu nabaviti. Vrlo mi je važan Vaš odgovor, molio bih Vas da mi što god možete iscrpnije. Unaprijed Vam se zahvaljujem.

Josip.

Mr.sc.dr. Branka Marinović

26.02.2002. 22:02

Za vašu je kožu vrlo važno da je redovito mažete, što predstavlja i zaštitu. Ako vam krema koju spominjete odgovara svakako ju nastavite koristiti. U Njemačkoj ima više preparata s ureom koji su svakako korisni za vas (Eucerin s 10% uree postoji i na našem tržištu).