Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Izraslina u predjelu anusa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Laki009

03.10.2011. 20:15

Na forumu sam pronasao vise tema posvecenih “kondilomima” ali kako nijesam u potpunosti siguran da je toj moj problem (iako slici tome) postavio bih novo pitanje.
Oko anusa se pojavila izraslina velicine manjeg ljesnika, koja blago boli na dodir (bol je skoro zanemarljiv). Boja koze na tom dijelu je prirodna. Naglasio bih da nijesam imao seksualno rizicne kontakte kao i sa nijesam homoseksualac. To mi ukazuje da ovo nije kondilom ikao mozda slici tome. Da li pad prirodnog imuniteta moze usloviti ovakvu rekaciju? U poslednje vrijeme sam imao manje uredan zivot sa malo sna i dovoljno stresa.
Tragajuci na internet shvatio sam da je pad imuniteta moguc uzrocnik kondiloma. S toga sam poceo koristiti prirodni lijek na bazi propolisa za jacanje imuniteta.
Da li mislite da je moguc neki drugi problem a da to nijesu kndilomi I da li imate pretpostavku sto bi to moglo biti?

Hvala najljepsa.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

04.10.2011. 11:50

S obzirom da ste naveli da niste imali rizične spolne odnose, da su promjene oko anusa, a da niste homoseksualac, te s obzirom na veličnu promjene, mogućnost da se ne radi o kondilomu je velika. Ne vjerujem da pad imuniteta ima veze s promjenom. Lijek na bazi propolisa neće pomoći. Za točnu dijagnozu bio bi potreban pregled.