Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14396

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Kapilare po licu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

urska

13.02.2014. 23:20

Lijep pozdrav, imam jedno pitanje vezano za kapilare po licu.

Dvije su mi se pojavile pred cca. 2 godine na nosu i nisu se širile ali su vremenom postale sve više crvene i počele su mi smetati. Uz njih još 4 sitne su mi došle po desnoj strani lica (jedna ispod oka, druga malo niže od nje , treća na samom kraju obraza u smjeru prema uhu i četvrta uz samu gornju usnu na lijevoj strani) Išla sam u bolnicu kod dermatologice ali ona me je samo preusmjerila kod privatnika i rekla da idem na lasersko uklanjanje. To su doslovno "točkice", ali ove na nosu iz daljine od par metara izgledaju kao prištići i nisu baš privlačne.
Da li mi znate reći zbog čega inače dolazi do pojave kapilara na licu i koliko bi moglo koštati lasersko uklanjanje, obzirom da se radi o sitnim točkicama.

I da spomenem, pijem kontracepcijske pilule Yaz oko 3,5 godine i zbog nuspojava kao što su sitni crveni prištići po licu nakon konzumacije mliječnih proizvoda, neredovite probave, bolne menstracije, grozan pms koji traje skoro tokom cijelog mjeseca, nadutost itd...odlučila sam ih prestati piti. Još tjedan dana i gotova sam s kutijicom. Da li postoji mogućnost da su se zbog hormona (estrogena) kapilare pojavile? I da li je moguće da se nakon uzimanja tableta, kapilare povuku same?

Hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

14.02.2014. 12:40

Za teleangiektazije na licu najbolji su tretmani 532 nm laserom. Ne vjerujem da kod Vas kontracepcijske igraju presudnu uogu u nastanku teleangiektazije. Sugorno je da se neće same povući nakon prestanka uzimanja oralne kontracepcije.