Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Hemangiom na leđima bebe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

IvonaZg25

13.02.2014. 10:35

Poštovani

Imam bebu od 1,2 godine i od drugoga tjedna života ima hemangiom na donjem desnom dijelu leđa. Vodili smo ga već nekoliko puta na pregled i do sada su nam savjetovali jedino polytech silikonsku pločicu , koju smo kupili i od koje nisam zamjetila nikakvo poboljšanje. Do prve godine taj hemangiom je dosta narastao sada je cca 5 x 2 cm i dobio je kao malene ljubičaste lagano izbačene podljeve... Ne znam dali bih isprobavali još šta , dr nam je nešto predlagao kapi za glaukom da kapamo po tome ili da nastavimo stavljati tu silikonsku pločicu šta i radimo, ili je kako mnogi kažu najbolje pustiti jer se navodno u 90 % slučajeva sam povuče... Molim Vas neku preporuku i Vaše mišljenje? Malo me zabrinjavaju te ljubačaste kapilarice iako mi je već rečeno da je to uobičajeno... Hvala unaprijed na odgovoru

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

13.02.2014. 12:10

Mislim da nikakvi agresivni tretmani nisu poželjni i da će se veći dio promjene i sam povući. Tek u starijoj dobi, ako ostane dio promjene, treba razmotri druge načine liječenja.