Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Klamidija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Krešo

28.03.2002. 09:53

Kod moje žene je ustanovljena bakterija klamidija. Naša liječnica propisala joj je antibiotike. Budući da sam "vjerojatno" i ja zaražen, antibiotike sam dobio i ja. Zanima me da li bih prvo trebao obaviti liječničku kontrolu jesam li uopće zaražen prije nego što počnem piti antibiotike? Gdje se kontrola takve vrste obavlja?
Na koji način se uopće dobija klamidija? Prije 6 mjeseci žena je rodila, nakon poroda ima stalno neke probleme. Mislimo da je bakteriju pokupila u Zajčevoj, koja je daleko od higijenskih uvjeta. Što vi mislite o tome?

prof dr Jasna Lipozenčić

29.03.2002. 11:00

Postoje više tipova Klamidija, no najčešće su one koje se prenose spolnim putem, te uvijetuju nespecifične uretritise (upale mokraćne cijevi) u muškaraca i žena, a u žena i upale cerviksa i jajnika, te ako se ne liječi čak i sterilnost. Opisane su i infekcije preko ručnika i zaraženih predmeta, no vrlo su rijetke jer su klamidije osjetljivije od drugih bakterija i vrlo brzo pri sobnoj temperaturi gube svoju infektivnost.
Klamidija je bakterija koja spada u spolno prenosive bolesti, te kada se ustanovi kod jednog partnera, terapija se provede i kod drugoga. Mjesec dana po provedenoj terapiji eventualno ponoviti bris u supruge.

noemi0209

17.09.2014. 13:10

Poštovani,

Sa 18 godina mi je ustanovljena klamidija , liječila sam se nekoliko mjeseci antibioticima nakon čega je napravljen nalaz i opet je ustanovljena klamidija , na drugom testiranju klamidija je bila negativna i nakon toga svega sam se testirala i klamidija je bila negativna , nikad nisam imala nikakve uplate jajnika jajovoda zdjelice ili slično samo neugodan iscjedak. Sad imam 30 godina i radimo na bebi , zanima me kako se može otkriti da li imam možda problema s neplodnošću , redovitno se kontroliram svakih 6. mjeseci ultrazvuk mi pokazuje da ovuliram , jajnici bez cista , papa test uredan. Radimo na bebici svega par mjeseci ali bi voljela provjeriti sve da sam sigurna što mi je činiti hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

18.09.2014. 11:35

Pitanje postavite na forumu ginekologija.