Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


bijele bradavice na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

georg

28.05.2008. 23:30

Na vrhu glavića penisa, blizu čvora imam 7 malih pojedinačnih, razmaknutih, bijelih bradavica raznih veličina od skroz sitnih do 1 mm debelih, dosta ispupčenih i jasno vidljivih na prvi pogled. One su se pojavile kad sam imao 15 godina, dakle prije 10 god i nikad me nisu brinule jer sam tada imao spolne odnose samo s jednom partnericom kojoj sam bio prvi pa sam bio siguran da mi nije ništa prenjela. Ne bole me i nisu se mijenjale tih 10-godina pa nisam nikada išao liječniku.. ..Sada imam djevojku koju to jako brine i želi da odem liječniku, što i planiram jer me ona dosta uplašila svojim reakcijama..ali do tada čisto da se smirimo želim pitati što bi to moglo biti? Jel moguće da se ničim izazvane pojave bradavice na penisu i ne povuku se sve ove godine?. Inače sam imao bradavice po rukama koje sam spaljivao. Jel se one mogu prenesti dodirom na penis? Jel moguće da ipak imam neku spolnu bolest sve ove godine? zar se ne bi ona više razvila do sada? inače nemam nikakve druge smetnje i do sad sam imao normalne spolne odnose s curama kojima to nikad nije smetalo. I da li je moguće da je to HPV, da je ta moja prva cura HPV imala od rođenja?
p.s.To nisu papillae corone glandis, vidio sam sliku..moje su puno veće i nema ih toliko puno i moje su točno na vrhu penisa a ne okolo krune. Ovo što ja imam su vidljivih 7 žlijezdi..
molim Vas odgovor i unaprijed zahvaljujem!

Dr. sc. Ivana Nola, dr. med.

13.06.2008. 20:55

Dijgnoza ovakvih promjena ne može se samo tako postaviti na temelju opisa, možda je riječ o lojnicama, no morali biste otići na pregled kod dermatologa koji bi to morao povrditi, jer dermatologija je područje medicine vezano uz vizualizaciju problema na koži.

Ivan27

08.01.2012. 03:50

Poštovani,
Na tijelu penisa mi se prije nekih pola godine pojavila jedna bijela bradavica. Locirana je na sredini tijela penisa. Glatka je i zaobljena i ne raste nekom velikom brzinom. Trenutno je veličine malo krupnijeg zrna šećera. Zanima me imam li razloga za brigu i trebam li se testirati na HPV? U posljednjih dvije godine sam u vezi i nisam imao odnose ni sa kim osim sa tom partnericom. Unaprijed hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.01.2012. 01:25

Po svemu, mislim da se ne radi o kliničkoj slici HPV infekcije i da nemate razloga za brigu.

Ivan27

10.01.2012. 01:25

Hvala Vam lijepo happy

vasicd

18.09.2014. 23:45

Postovani ,
Primetila sam da moj dečko na polnom organu ima tri male bradavice ne lice mi na kondilome.
Posto u delu ispod stomaka takodje ima jednu da li je moguće da su se one brojanjem raznele i cim se to moze tretirati od krema a da nije spaljivanje jer ne želi da ide doktoru..
Meni se jos uvek nisu pojavile a dugo vremena smo zajedno..
Hvala lepo

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.09.2014. 00:45

Ne znam jesu li kondilomi ili ne, ali morat će liječniku da se utvrdi o čemu je riječ.