Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


kondilomi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

rokobaroko

05.06.2014. 18:00

Dobar dan . Doktore, prije nekoliko mijeseci na penisu su mi se pojavile dvije "bradavice". Nisam se s tim zamarao,sve do jutros nisam primjetio njih vise malih na predjelu ispod stidnih dlacica povrh penisam. Jako sae bojim jer sam pogledao neke dijagnoze koje ste dali vasim pacijentima, i svasta mi prolazo kroz glavu. Molim vas obijasnite mi . P.s. kako da vam posaljem slike.?

S postovanjem.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.06.2014. 21:45

Poslati mi ne možete. Samo možete dati link na kojem su fotografije.

sindarela311

06.06.2014. 14:20

Pozdrav
Partner mi je dobio kondilome. Prije 4 dana napravljena mu je krioterapija i premazivanje nekim sredstvom ( neznam točan naziv ).
Kondilomi su nestali, ali sada on osjeća jaku bol u penisu i peckanje te ima češću potrebu za mokrenjem.
Zanima me da li je to normala pojava nakon krioterapije? Ili je posrijedi nešto drugo?
I još me zanima da li će biti potrebno još jednom raditi krioterapiju makar su se kondilomi povukli? Mora na kontrolu za 10 dana.
Hvala

house mouse

06.06.2014. 15:10

Pozdrav,naime stvorili su mi se na kozi penisa cudni izrasti,pokusao sam mazat canestenom i belogent kremom ali uzalud. Mozete mi pomoci o cemu je rijec prije nego se opredijelim na doktora.link od slike : http://postimg.org/image/5tq5ikzot/

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.06.2014. 21:55

Za sindarela311: To je očekivano nakon krioterapije i premazivanja podofilinom (što je vjerojatno to sredstvo).

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.06.2014. 21:55

Za house mouse: Vi imate kondilome koje uzrokuje HPV. Svakako se javite dermatologu zbog liječenja.

sindarela311

07.06.2014. 12:45

Hvala na brzom odgovoru.
Možete mi još reči s čime se može smanjiti ti peckanje? Možda nekom kremom?
Jer je zaista negodno i jako.
Hvala

Luna87

08.06.2014. 12:45

Poštovani,

da li je moguće da se kondilomi pojave i onda nestanu sami od sebe bez ikakvog liječenja unutar par tjedana?

Unaprijed hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

08.06.2014. 16:40

Ne.

Luna87

19.07.2014. 16:10

Poštovani,

bivši dečko je imao HPV i genitalne bradavice, ne znam da li ih je imao još negdje po tijelu. Primjetila sam danas na sebi bradavice po vratu za koje na internetu piše da su uzrokovane HPV-om. Možete li mi molim Vas reći da li je to znak da sam se zarazila HPV-om od dečka (ako su se pojavile na vratu, moguće da sam se zarazila i drugim tipom, genitalnim)? Na papa testu mi je utvrđena parakeratoza pa se brinem da je to zbog HPV-a.

Unaprijed hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.07.2014. 08:40

To šro imate na vratu su meki fibromi koje ne uzrokuje. To ne govori jeste li se ili niste zarazili s HPV.

boccch

15.08.2014. 07:45

Pozdrav,
Prije nekoliko tjedana na spolnom organu pojavile su mi se neke bradavice, prištići ili kako već da to nazovem. Uglavnom ukupno oko 6,7 tih točkica.
Šaljem Vam linkove sa slikama pa Vas molim da mi kažete što mislite što bi to moglo biti i kome bi se trebao javiti oko rješavanja ovog problema?
Zahvaljujem

http://i57.tinypic.com/2eywh07.jpg
http://i60.tinypic.com/9qcllc.jpg
http://i58.tinypic.com/25kiotd.jpg
http://i60.tinypic.com/160ss5i.jpg
http://i58.tinypic.com/wr1ct1.jpg

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

15.08.2014. 23:15

Nisam siguran o čemu je riječ, a morate se naručiti kod dermatovenerologa.

Tenaa13

27.08.2014. 14:45

Pozdrav,

prije nekoliko godina pojavile su mi se genitalne bradavice - kondilomi te se na papa testu pojavio HPV. Nakon toga bradavice sam uklonila s nekoliko krioterapija te je svaki sljedeći papa test bio uredan, bez znakova HPV-a (a radim papa test svakih 6 mjeseci). No, moj problem nije izliječenje od bolesti nego to što, na mjestima gdje su bile bradavice, na dodir osjećam bol, a od uklanjanja je prošlo nekoliko godina. Također, ja golim okom ne vidim da su one uklonjene, dakle sve izgleda isto (koža je i dalje ispupčena), a doktorica tvrdi da ih više nema. Ako su uklonjene, nije mi jasno zašto i dalje osjećam bol? Bila sam kod nekoliko ginekologa i nijedan mi nije pomogao, svi tvrde da bradavica nema i da im nije jasno što me to boli, neki su čak tvrdili da si umišljam bol. Molim vas da mi pomognete i ponudite neko rješenje, jer mi ovo zaista predstavlja velik problem (trpim bolove pri spolnom odnosu), a nitko mi ne pomaže, čak ni na internetu nisam uspjela naći niti jedan slučaj sličan mom. Trebam li se raspitati za neki drugi način uklanjanja bradavica, možda kirurški kako bi potpuno maknula te dijelove kože koji me bole? Hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

28.08.2014. 14:10

Nažalost, u Vašem slučaju Vam ne mogu pomoći. Nisam siguran da to imate veze s kondilomima i krioterapijom.

dina2909

16.04.2015. 13:40

Poštovani,
prije pet godina je suprug po spolovilu dobio genitalne bradavice (on veli da je to imao i prije ali nije znao šta je), od njega sam naravno i ja dobila. on je liječen kod dermatologa, a mene je lječila moja ginekologica nakon čega su bradavice nestale i više se nisu pojavljivale. papa test je uvijek bio uredan nikada nije pokazivao prisutnost hpv-a, zadnji je rađen prije sedam mjeseci. u prvom mjesecu sam imala pobačaj pa su sada rađeni i brisevi i sve je u redu. međutim spurugu su se prije sedam mjeseci opet pojavile bradavice koje je opet liječio condiloxom i nestale za dva tjedna (više ih nema). ja sam ih primjetila tek jučer, da sam dobila i ja, dali je moguće da sam ih dobila toliko kasnije od njega? dali ih potencira virus koji je već u organizmu ili došlo do ponovnog zaraživanja (ja nisam bila sa nikim drugim, a vjerujem da nije ni on)? problem nam je jer imamo ne zaštićene odnose pošto radimo na djetetu, pa me brinu posljedice. kako su mi sada prošli plodni dani čekam da vidim dali je došlo do oplodnje, pa me zanima dali smijem u tom periodu dok još ne znam dali sam trudna koristiti condilax?
puno hvala
lp

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

17.04.2015. 19:15

Moguće je da ste dobili kondilome i nakon više mjeseci nakon što ih je partner uklonio. HPV ostaje u organizmu te se može reaktivirati, a moguća je i ponovna reinfekcija. Ako radite na trudnoći ne koristite gore navedeni preparat.

Ivangtd

03.10.2016. 11:55

dobar dan !!! imao sam odnos sa svojom partnericom i nakon nekoliko tjedana sam dobio neke bijele točkice na kožici koja prekriva penis i po svemu kako sam čitao to bi trebali biti šiljasti kondilomi pa me zanima dali su oni opasni i dalji imaju kakve povezanosti sa rakom ? imam bih vec par tjedana jer sam mislio da je neki osip i da ce proci ali vidim da ne prolazi. Dali su šiljasti kondilomi uzrokovani hpv virusom niskog ili visokog rizika i dali se mogu izliječiti bez posljedica ? očekujem vas odgovor !!!

lucka_18

17.10.2016. 17:45

Dobar dan zanima me ovako muz mi je nedavno na spolovilu dobio bradavice male sitne ima ih u grupama i pojedi acno neke izgledaju kao mali bijeli pristici i glatki su a ostale u grupama su kao hrapave, nema nikakvih simptoma nit bol , peckanje svrbez niti bol kod mokrenja bas nista... Strah me da nije nesto ozbiljnije sve sta sam trazila na internetu izbaci mi da je uzrokovano hpv virusom bila sam nedavno kod ginekologa i sve je uredno i imali smo 2 puta odnos i nemam nikakvih sinptoma popust svrbeza peckanja itd.. sve je potpuno uredu

Dali je moguce da je to dobio od bivse djevojke koja je na prstu imala bradavicu pa mu je prenjela njoj se isto tako nakon 10 godina vratila bradavica na vagini...
sto da radimo i kome se treba javiti ginekologu ili doktoru opce medicine ili pak dermatologu?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

17.10.2016. 18:15

Vaš suprug se treba javiti dermatovenerologu. Po opisu ne bih rekao da se radi o kondilomima, prije o žlijezdama koje se nalaze u ovom području.