Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


ljuštenje kože


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mia

02.02.2002. 01:35

Poštovani!
Mojoj se djevojčici ljušti koža na jagodicama prstiju. Na drugim dijelovima nema promjena. To je počelo unazad 3 godine ( sada ima 8).
Nakon svih mogućih pretraga uzrok nije pronađen. Ja sam primijetila da se to događa nakon kupanja, igranja običnom vodom, boravka na snijegu. Doktorica je rekla da je to alergija i ni sama nije znala što da mi preporuči. Kako je zaštititi od vode?
Postoji li možda neka krema ili slično, jer su promjene na koži vrlo ružne i bolne. Naime prvo se naprave bijeli mjehurići , koji se potom ogule i dođu krvave rane. I tako neprestano. Molim vas vaš savjet.
Pozdrav Mia

Mr.sc.dr. Branka Marinović

04.02.2002. 22:29

Promjene koje opisujete nazivaju se dishidroza. U djece se češće javljaju u osoba sa skonošću atopiji (alergijska skupina bolesti). Dijagnoza se postavlja na temelju kliničke slike, a potrebno je isključiti eventualnu kontaktnu alergiju ili infekciju gljivama. Liječenje se u akutnim fazama provodi primjenom obloga te lokalnih kortikosteroidnih pripravaka te eventualno antibiotskih masti u slučaju infekcije promjena.