Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


pitanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kety

31.01.2002. 19:25

Molim Vas da mi odgovorite na pitanje? Poslije svakog tuširanja me svrbi koža nogu,napominjem da koristim gelove bez parfema,dermatološki testirane,ph 5,5.Depilacija ne uzrokuje te probleme,losioni za njegu poslije isto tako.Unatrag 1,5 g imam plikove grozdaste strukture na jednom dijelu podlaktice,na potkoljenicma nogu te na koščicama gležnjeva koje jako svrbe,zimi se to pogoršava dok se po ljetu nakon izlaganja suncu i moru povlači.Ne mogu nositi ni najlonke kao ni pamučne čarape jer se javlja svrbež.Svaki drugi dan ili kada se pojača svrbež kada se izgrebem namažem ili belosalicom ili belodermom tada se simptomi povuku ali ne zadugo.Molim Vas za savjet što da učinim(kod liječnika još nisam bila).Unaprijed hvala.

Mr.sc.dr. Branka Marinović

04.02.2002. 22:32

Prema opisu vaših tegoba, najvjerojatnije se radi o nekom od oblika alergije. Međutim o konačnoj dijagnozi nije moguće govoriti na temelju vašeg opisa, već je neophodno da se javite na pregled dermatovenerologu koji će odrediti eventualne pretrage koje su potrebne za postavljanje dijagnoze. Ako ste iz Zagreba, savjetujem vam da se javite u alergološku ambulantu Klinike za kožne i spolne bolesti na Šalati.