Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Madez


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marija312

03.07.2014. 23:50

Dobar dan,
urasla mi je dlacica na nozi pored madeza, pokusavajuci je izvaditi raskrvarila sam to podrucje i stvorila se krasta, danas sam brijala noge i britvicom sam slucajno odstranila i krastu i madez koji je bio u njenoj neposrednoj blizini.
Znaci ostrugala sam slucajno madez.
Navodno se madezi ne smiju dirati, pa me zanima moram li ici u dermatologa i postoji li mogucnost neke negativne posljedice moje nepaznje?
Lijep pozdrav!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

04.07.2014. 21:05

Ne morate kod dermatologa. Neće biti negativnih posljedica.

snjeguljicai7patuljaka

24.02.2015. 10:05

Poštovani,
Kraj usne imam ispupčen madež promjera 5mm,male promjene u boji. Prije par dana madež je postao pomalo bolan i osjetljiv na dodir,bol nije snažna i manja je nego prvi dan. Danas sam bila na dermatološkom pregledu i sve je u redu,a preporuka dermatologa je da madež namažem kremom s anestetikom. Međutim i dalje me muči taj čudan osjećaj pri dodiru madeža. Madež nisam ničim ozlijedila. Čim bi ta bol mogla biti uzrokovana i može li biti zabrinjavajuće? Hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

24.02.2015. 12:15

Ne znam čime bi mogla biti uzrokovana, ali nije vjerojatno je riječ o prolaznom osjećaju.

deja88

10.03.2015. 21:15

Poštovani,

imam pitanje u vezi madeža kojeg sam uklonila prije 10 mjeseci. Nakon uklanjanja, na tom mjestu gdje je šivano, mi se pojavila neka bolna potkožna crvena krvžica, veličine 5 mm. To je trajalo svega 1 dan. I nije mi se pojavljivala sve do danas, al me sada ne boli i manja je. Al sam nekad s vremena na vrijeme znala osjetit bol na tom mjestu. Madež mi se nalazio na rebru, odmah ispod dojke, smetao mi je pa sam ga zato i uklonila. Dal bih se trebala bojati zbog te kvržice?
Unaprijed hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

11.03.2015. 10:20

Mislim da nemate razloga za brigu. Vjerojatno je riječ o vezivnom tkivu koje se stvorilo na mjestu kirurškog zahvata.

viktoria_m

07.05.2015. 21:55

Poštovani, u neposrednoj blizini koljena s unutarnje strane imam madež čija je boja nešto između ljubičastog i plavkastog.Nekad zna prevladati plava boja a nekad ljubičasta,a većinom su obje boje vidljive. Na njemu su jos 3 crvene točke,a oko njega su manje vidljive i dvije kapilare. Madež je vrlo malo osjetljiv na dodir,tj osjete se tr tri crvene točke koje stoje na plavo ljubičastoj pozadini koja se ne osjeti na dodir.Imam ga već dugo ali sam ga zanemarivala te tako nisam otisla na pregled.Zanima me Vaše mišljenje prije odlaska dermatologu, jer sam se tek sad dozvala pameti i zaključila da to baš i nije neki obični madež. Nadam se da nije opasno..
Hvala unaprijed na odgovoru!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

08.05.2015. 16:40

Ne mora se nužno raditi o madežu, možda je riječ i o krvožilnoj tvorbi. Ipak bih preporučio pregled dermatologa.