Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Madež na nosu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Vandal_Zg

23.08.2016. 15:25

Poštovani,
mama sam djevojčice od skoro 4 godine, prošle zime, prije malo više od godinu i pol na vrhu nosa pojavila joj se smeđa točkica, sitni madež. Do danas je narastao na veličinu od cca 3x3 mm, nije ispupčen, boje je bijele kave. Dijete ga ne percipira, a i ja ju ne želim zamarati, pa vas molim, prije nego što odemo na pregled, da mi kažete vaše mišljenje koliko je odlazak doktoru hitan? Do kad takvi madeži rastu? Ako bi ostao ovakav, ja ga ne bih dirala, a mislim si da što bude veći, veći bude i ožiljak, ako ga se bude operiralo... mene zapravo najviše brine to što je na nosu iz estetskih razloga kada bude veća. Kako se uopće tako malom djetetu skida madež na licu, pod kakvom anestezijom?
Puno hvala na odgovorima i lijepi pozdrav od zabrinute mame!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

23.08.2016. 19:35

Madeži mogu rasti dok i dijete raste. Po opisu iz medicinskih razloga nema razloga za brigu. U ovoj dobi, sigurno nije pravo vrijeme za uklanjanje madeža iz estetskih razloga (potrebna je opća anestezija).