Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


nenormalno ispadanje kose


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vlatkica123

30.08.2011. 16:40

Imam 32 godine i majka sam dvoje veće djece, dakle nisam nedavno rodila da bi mi kosa ispadala poslije poroda. Ispadanje je počelo negdje u 6 mjesecu, te mi se sada čini da je najizraženije. Jučer sam prala kosu i ispalo je mnoštvo vlasi kod pranja a još pogotovo poslije sušenja. Kada je bila puna kose.Ostala sam u šoku. Jutros kod češljanja opet podosta. Kad prođem rukom kroz kosu po nekoliko puta za redom obavezno bude 1-2 vlasi. Bojim je se više i dirati.
Vlasište mi je inače masno te kosu perem svaka 3-4 dana. Izdržim da je ne perem često. Imam aktivan čvorić na štitnjači koji je u 1 mjesecu kontroliran. Hormoni su mi u granicama normale. Još bolujem od kroničnog gastritisa ako to može imati kakve veze.
Jučer sam u ljekarni kupila Nutrival kapsule i šampon.
Molim Vas možete li mi šta predložiti, gdje da se obratim ili šta da poduzmem.
Unaprijed hvala na odgovoru!
Lijepi pozdrav!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

31.08.2011. 11:25

Savjetujem Vam da se naručite u Trihološku ambulantu Klinike za kožne i spolne bolesti na Šalati. Vjerojatno će biti potrebno učiniti trihogram da se utvrdi težina i narav opadanja kose. Također, potrebno je učiniti i obradu da se isključe drugi uzroci opadanja kose osim štitnjače.