Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Opadanje kose


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

blinki23

09.09.2013. 12:50

Poštovani,imam 25 godina i unazad par sedmica, kosa mi je pocela ekstremno opadati, pogotovo prilikom pranja, gdje mi saka kose zna ostati u ruci. Inače imam jako masnu kosu i često je perem i povremeno perut. Željezo mi je jako nisko već par mjeseci i ne mogu nikako da gta popravim. Jako sam zabrinuta jer na nekim mjestima mi se jako prorijedila. U apoteci sam nakon pregleda kupila neki specijalni šampon i serum poslije pranja koji navodno treba da ubrza rast. Da li će to biti dovoljno? Što je uzrok i jel trebam otići na neke druge preglede?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.09.2013. 14:25

Mislim da šampon i serum neće biti dovoljni. Mislim da bi se trebali javiti dermatologu koji radi trihogram (kojim će utvrditi težina i narav pojačanog opadanja kose), te koji će odrediti pretrage (kojima će se pokušati utvrditi uzrok opadanja kose, iako to nije uvijek moguće). Svakako pokušajte korigirati manjak željeza, jer i to može pridonijeti gubitku kose.