Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14399

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


dermatovenerologija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mladena

12.06.2001. 09:25

Interesira me da li kod muškaraca koji boluju od vitiliga može doći do problema sa spolnošću, tj. da li vitiligo umanjuje plodnost kod muškaraca. Čitala sam da vitiligo ima veze sa nadbubrežnom žljezdom.

Mr.sc.dr. Branka Marinović

16.06.2001. 21:03

Ne postoje podaci o povezanosti vitiliga sa smanjenom plodnosti u muškaraca.

IskraCar

24.08.2013. 20:25

Koristim hidrociklin već tjedan dana i za sada je super...kada sam bio na bazenima i došao kući primjetio sam veliku krastu i bio je i prišt,istiskao sam prišt,krasta je ostala,mažem krastu ali okolo kraste mi se kao mali prištići pojavljuju?sta da radim?Trebam li svog doktora posjetit?
Čim ne mažem ranu,svrbi me

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

24.08.2013. 23:05

Najbolje bi bilo da se javite Vašem liječniku. Iz onog što ste napisali nije jasno zašto koristite hidrociklin i o čemu je riječ. "Tiskanje" bilo čega, pa i "prišteva" treba izbjegavati.

Betty_111

09.09.2013. 14:25

Poštovani,

do prije 3 mjeseca pojavili su mi se na jednoj podlaktici upalni čvorići, poput prištića/akni, koji se nisu jednostavno posušili i povukli nego su se pretvarali u erozije koje su zarastale dosta dugo. Čvorići nisu bili bolni, ali su bili gnojni i nisu prolazili poput klasičnih akni. Doktorica opće prakse mi je dala Belogent kremu s kojom sam tretirala ta mjesta nekon čega se stvar povukla na neko vrijeme, iako su ostali ožiljci. Nakon dva tjedna su se počeli pojavljivati i na drugim mjestima, nadlaktice i područje dekoltea. Potom sam ponovo mazala kremom belogent par dana ta mjesta da upalni čvorići prođu. Naručena sam na kontrolu kod jedne dermatologice kroz nekih dva tjedna, međutim, zanimalo bi me i Vaše mišljenje o čemu bi moglo biti riječi. Da napomenem, kada su se prvi put pojavili, nisam ništa mijenjala u prehrani, kremama, gelovima za tuširanje - sve kao i inače. Od tog vremena sam i neželjeno omršavila 4 kg uz jako dobar apetit i za sad težina stagnira. Inače imam dijagnosticiran IBS i tireoiditis.

Hvala i lijepi pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

10.09.2013. 09:45

Nažalost, na temelju Vašeg opisa ne može se niti otprilike reći o čemu je riječ. U svakom slučaju potreban je pregled i obrada od strane dermatologa.