Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Opadanje kose


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Hunter333

05.06.2017. 21:05

Poštovani

Imam 21 godinu i vec sa nekih 16-17 godina prvi put sam primjetio zaliske i da mi kosa opada u zaliscima samo,nisam puno obracao paznju tad jer sam mislio da ce proci,medjutim jos uvijek opada. U porodici mi nema niko ćelav,moj otac sa 50 godina ima kosu,oba moja djeda su imali kosu do starosti. Išao sam kod dermatologa,on mi je rekao da je to anemicno opadanje kose i da trebam da izvadim krv i vidim kako sta. Nakon vadjenja krvi ustanovilo se da mi je zeljezo slabo bilo je oko 8. Dobio sam tablete heferol i to mi je pojacalo zeljezo na 13,ali i dalje je nastavilo opadanje kose a ostali nalazi su bili u redu. I jos da dodam kad sam se osisao skroz na kratko s nekih 15 godina,boja zalizaka je bila drugacija od boje tjemena,mislim da je bila zuckasta boja na tom podrucju,inace smedja mi je kosa. E sad poslije svega ovog bih vas pitao da li znate zbog cega opada i da li postoji neki lijek

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.06.2017. 13:55

Po onome što ste napisali, riječ je o androgenetskoj alopeciji. Bilo bi dobro da se dijagnoza potvrdi na dermatološkom pregledu. U tom slučaju možete mazati 5% minoxidil tekućinu 2x dnevno koja će usporiti opadanje kose.