Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


opeklina


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

anita

17.07.2004. 17:49

TJEKOM RONJENJA TRBUHOM SAM PREŠLA PREKO KAMENA KAMENA NA KOJEMU SE NALAZILA NEKA TRAVA ( VJEROVATNO VLASULJA), ODMAH ME JE POČELO PEĆI I POJAVILI SU MI SE PLIKOVI POPUT UJEDA KOMARCA, PEČE ME I JAKO SVRBI. TO TRAJE VEĆ 8 DANA.MOLIM VAS MOŽETE LI MI POMOĆI?

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

19.07.2004. 02:09

Ako imate mjehure jos kupite u apoteci sterilne igle te ocistite prije alkoholom mjehur i samo probijte da iscuri tekucina , ne skidati mjehur tj. pokrov.Kupite Belogent kremu ( betametazon , gentamicin ) i 1-2x dnevno mazite do 7 dana maks. 10 dana.Po potrebi led u vrecici stavljajte svako par minuta izmedu mazanja.

JustMe88

29.09.2017. 10:20

Postovani, U nedjelju ujutro sam se po bedru polijala sa vrelom vodom. Odmah pod hladnu vodu,a zatim sam stavila neku mast za regeneraciju koze i led.. peklo je ko sam vrag, jedino mi je led ublazavao bol..pojavili se se mali mjehurici, koji su se kasnije povezali u jedan veliki.. nakon dva sata stavaila sam bjelanjak i ostavila otvoreno da se osusi.. i tako vise puta.. nije vise uopce peklo i okolno crvenilo se smanjilo, ostao je flek od kojih 10cm (tamno crveni sa izrazenijim rubovima, gotovo pa smedim!! za dva dana sam taj veliki mjehur lagano upiknula sa vrucom iglom i malo prozirne tekucine je iscurilo a mrvicu sam ostavila. rana me uopce ne boli, nisam primjetila da bi na dodir poblijedilo. mazem bepanthenom plus. i gore lagano stavim gazu. no primjetila sam na gazi zuto jako malo, nema miris.. pa sad ne znam dal je to ta tekucina od mjehura ili da nebi bila infekcija..?? hvala lp

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.09.2017. 12:25

Po opisu mislim da nema znakova infekcije. Nastavite s Bepanthenom plus.