Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Oštećenje vaginalne sluznice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Studentica94

06.12.2015. 18:10

Poštovani,

već neko vrijeme pokušavam zaliječiti "ranicu" na u ulazu kod rodice (točnije odmah uz otvor mokraćne cijevi), veličina: 0,5x0,5 cm.
Prije sam u nekoliko navrata koristila Canesten (na preporuku ginekologice koja kaže da je sluznica u redu osim te male površine koja nikako da zacijeli) i Bepanthen kremu. Iako koristim lubrikante pojavi se svaki put pred kraj odnosa i za dva dana se čini da je sve se zaliječilo, ali kod iduće odnosa ista stvar. Zadnjih nekoliko mj nisam imala odnose do jučer i tek pred kraj sam opet osjetila bol na tom mjestu jer je mali dio sluznice oštećen (oderan).

Stoga Vas molim za savjet, koju kremu bez recepta (osim već isprobane dvije) bi mi Vi preporučili da koristim (naravno uz apstinenciju) te koliko dugo da ta sluznica zaraste skroz.

Unaprijed hvala na odgovoru!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.12.2015. 19:30

Problem je očito u spolnom odnosu, a ne u kremi. "Ranica" nastaje kao posljedica traume kod spolnog odnosa i nikakva krema to neće spriječiti.

Studentica94

06.12.2015. 22:10

Imam istog partnera godinama i prije nikada nije bilo nikakvih bolova ili ovakvih ozlijeda, odjednom je samo počelo i nikako da zacijeli bez obzira na pozu tokom odnosa i na apstinenciju od nekoliko mjeseci, kreme ove pomažu kratkotrajno, ali nikako da zacijeli za stalno. Ginekologica ne zna što da mi preporuči pa sam se zato obratila Vama da li možda znate kako da se problem riješi jer odnos je isti i prije te ozlijede i poslije nje.
Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

07.12.2015. 00:05

Očito ste imali neku ozljedu i tu uvijek ostaje osjetljivije mjesto. Nažalost, ne vidim neko riješenje osim apstinencije i poštednog spolnog osnosa.