Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


perioralni osip


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mp2311

16.03.2016. 15:30

Poštovanje, molim za Vaše cijenjeno mišljenje. Imam 34 god. i nikad nisam imala alergije niti problema s kožom. Unazad 5 mjeseci mi se pojavio osip ispod nosa s pratećim osjećajem peckanja i svrbeži.Te crvene točkice se povremeno "aktiviraju "pa dobiju bijeli vrh- kao minijaturni prištić. To prođe i opet ostane crvena točkica. Ispočetka sam uzimala lijekove -kreme "na svoju ruku" Synopen, Tobrex, Virolex, Jekoderm, Bepanten, Melem, Sudocrem, Beloderm....zatim mi je dr.opće med. dao Chloramfenicol.....ništa nije pomagalo čak se osip i dalje širio oko usta. Primjetila sam da postaje intenzivniji kad sam u toploj prostoriji. Dermatolog mi je preporučio Elocom koji mi je pomogao ali samo dok sam ga koristila, a to je bilo i nešto duže od preporučenog razdoblja. Drugi dermatolog mi je preporučio Diprogentu, pastu Gyrodale a nakon toga Rosalic AR. I to mi je pomoglo ali se prištići ponovo pojavljuju. Kakvo je Vaše mišljenje u vezi uzroka toga i th. Unaprijed zahvalna.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

17.03.2016. 20:40

Mislim da ste krivo liječeni. Beloderm i Diprogenta su jaki kortikosteroidi i ne smiju se koristiti na licu. Ako imate perioralni dermatitis (što Vam sa sigurnošću ne mogu reći bez pregleda) svi kortikosteroidi su najstrože zabranjeni. Vrijeme je da se kod Vas postavi točna dijagnoza, jer bez toga nema niti pravog liječenja.