Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


preventivno uklanjanje madeža


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

denno

01.04.2013. 18:50

Poštovani,
unapred Vam se zahvaljujem za odgovor na postavljena pitanja.
Molio bih Vas mišljenje o sljedeća 2 problema.
Zbog velikog broja madeža i svijetle puti idem redovito na dermatoskopiju.
Prošli pregled obavio sam u veljači kod privatnog dermatologa pošto zbog obaveza nisam stigao na pregled u bolnicu. Dermatolog mi je savjetovao preventivno skidanje 6 madeza koje mi u bolnici nikada nisu spomenuli.

1. Zanima me je li pametno pričekati idući pregled kojeg ću obavljati u bolnici u lipnju pa onda po potrebi skinuti madeže (besplatno) ili da to obavim što prije u privatnoj ordinaciji?

2. pitanje odnosi se na jedan od 3 veća madeža na donjem djelu leđa. Ovalnog je oblika, smeđe boje i malo je manji od 1 cm. Nalazi se na nezgodnome mjestu da bih ga detaljno pogledao svaki puta, ali nakon što sam ga pred nekoliko dana pogledao uočio sam crnu točkicu u njegovome centru. Točkica je manja od 1mm i nije izbočena. Nisam siguran je li ta točkica od uvjek na madežu pa me zanima je li moguće da je nastala unutar 2 mjeseca od prošloga pregleda? Zvuči li vam to kao nešto što bih trebao hitno pregledati prije ljeta ili može pričekati još 3 mjeseca? Nisam siguran je li taj madež jedan od 6 koje mi je privatni dermatolog preporučio skinuti.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.04.2013. 19:15

1. Vjerojatno možete pričekati do lipnja. Ali preko računala ne može se sa sigurnošću reći o kakvim je madežima riječ i je li zaista potrebno kiruško odstranjenje.
2. Mislim da i drugi madež može pričekati s pregledom do lipnja.

denno

01.04.2013. 20:05

Hvala na brzom odgovoru