Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Promjena na kozi djevojcice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lamy

19.11.2014. 22:50

Postovani,kod kcerkice od 6 godina sam primjetila da joj se s vremena na vrijeme pojavi kao mala modrica-fleka velicine 3mmx2mm koja ima neravne ivice,ljubicasto-plave boje i glatko na dodir,elipsastog oblika. Prilikom pritiska prstima,ne ostaje bijelo.To se vec par godina javlja,uglavnom na zadnjem dijelu noge,iznad prepone koljena, nekada malo iznad toga,a danas sam primjetila na prednjoj strani butine. Uvijek je u pitanju jedna fleka. Nekada traje vise od 10 dana i samo se povuce. Ne svrbi je.Prosle sedmice je radila nalaz krvne slike,dif.krvne slike i crp zbog viroze. Svi parametri su u granicama normale,osim eritrocita koji su 4,68 a gornja granica je 4,6. Takodjer dks je pokazala da ima virozu. Molim Vas na sta ta flekica (koja podsjeca na modricu)moze upucivati,te koje dodatne nalaze i preglede da uradimo s obzirom da ne mogu racunati na lokalnog pedijatra?Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.11.2014. 10:20

Po ovome što ste napisali, moglo bi se raditi o hematomu (modrici). Mislim da se ne radi o nečem ozbiljnijem i mislim da ne trebaju dodatne pretrage.