Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14403

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


savjet


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Antonio

24.04.2003. 02:54

Poštovani,
Zamolio bih vas za nekoliko savjeta.Imam glavić penisa koji je jako osjetljiv na dodir i mislim da bi mi to moglo stvarati probleme kod spolnog odnosa.Glavić je stalno zaštićen kožicom ali ako se ona navuče, dodir je jako neugodan i bolan.Ako kožica stoji navučena neko vrijeme (nekoliko minuta), glavić izgubi vlažnost i tada je i samo vraćanje kožice natrag jako neugodno. Kada je u erekciji, osjetljivost je nešto manja ali još uvijek velika.Tako je oduvijek ali prije nisam obraćao pažnju.
Zanima me koliko je ovaj moj problem uobičajen i možete li mi dati kakav savjet. Postoji li kakva krema koja bi smanjila osjetljivost.Postoji li nešto na prirodnoj bazi.Da li te kreme djeluju samo neposredno nakon korištenja.
Osim toga, kada je u erekciji i kada je kožica skroz navučena, sa donje strane postoji čvrsta veza koja zateže i krivi glavić.Ovo nije velika smetnja ali mislim da bih se odlučio za kirurški zahvat ako je potpuno bezopasan i uobičajen.
Isto tako, sa donje strane glavića imam pet, šest bijelih brunića koji su samo estetski problem. Pojavili su se kad sam imao 17 ili 18 godina i tada sam bio kod školske liječnice koja je rekla da to nije ništa i da se tako nešto može pojaviti i na licu.Zanima me o čemu se radi i mogu li se ukloniti.
Inače sam potpuno zdrav, imam 22 godine, nisam imao spolni odnos, sportom se bavim rekreativno, zdravo se hranim i ne uzimam nikakve lijekove.
Hvala unaprijed
Antonio

dr. Suzana Ljubojević

02.05.2003. 06:54

Promjene koje opisujete mogle bi se uklopiti u dg. pseudofimoze koja nastaje kao posljedica adhezija (veza) između glavića i unutrašnjeg lista prepucija ("kožice"blunk. Zbog gore navedenog problema obratite se nadležnom urologu.
Bijele papule ("prištići"blunk koje opisujete oko glavića su bezopasne fiziološke promjene. Naime radi se o lojnim žlijezdama koje se nalaze na glansu, a sudjeluju u stvaranju smegme. Liječenje nije potrebno!