Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Slabi i krhki nokti, bijelo ispod nokta na vrhovima


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Dara12345

28.02.2017. 14:15

Poštovani, imam problem u zadnje vrijeme s noktima.. postali su slabi i krhki, svih nokti na tijelu (na rukama najvise, nikad mi nisu bili takvi) i na svim prstima na rukama na vrhu gdje raste nokat je uz cijelu duzinu nokta jedno 5-6 milimetara sve bijelo ispod. Kad odsjecem nokte malo vise i uspijem odstranit to bijelo, ono se opet pojavi kad nokat pocme rasti. Imao sam problema sa gljivicama na noktima na nogama i nikako ih se nisam mogao rijesit. (i dalje ih imam). E sad, problem je taj sto sam u zadnjih godinu i pol koristio intezivno ali s pauzama Ulje divljeg origana. To ulje zna poremetit zeljezo u tijelu, sto sam i poceo osjecati na sebi.. pojavio se umor, dehidracija.. glavobolja (rijetko ali znala je biti).. to mi se prije koristenja ulja nikad nije desavalo. To su me upozoravali doktori jer sam im govorio da koristim, ali ja bas nisam slusao a nisam se ni trudio unjeti to zeljezo nazad u tijelo (dati si truda oko toga).

Sad ne znam jel to bijelo na vrhovima noktiju gljivice koje su presle sa noktiju na nogama na nokte na ruke ili je to zbog toga sto sam poremetio zeljezo u tijelu i vjerojatno imam manjka, jer su neki od simptoma i dalje prisutni, nikako ih se ne mogu rijesit. (simptomi kao umor i dehidracija.. unatoc mojim vecim kolicinama unosa vode, jer treniram pa sam navikao pit 4-5 litara vode dnevno).

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

28.02.2017. 21:55

Ne radi se o gljivicama, manjak željeza bi mogao biti uzrok.