Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


smeđe mrlje na licu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ela

14.01.2002. 09:43

Poštovana prof. dr. sc. Lipozenčić,
unazad par godina na licu mi se uslijed sunčanja pojavljuju neestetske smeđe mrljice, koje nestaju tek nakon izbjegavanja sunca. Svjetle sam puti i kose, imam i dosta madeža. Prije nisam imala tih problema.
Navedene mrlje naročito su bile izražene i daleko dugotrajnije tijekom sunčanja u prošloj trudnoći.
Budući da ću tijekom ljeta biti opet u visokoj trudnoći, a i zbog proljetnog sunca koje bi sada naročito moglo izazvati pojavu istih mrlji na licu, molim Vas savjetujte me kako da se zaštitim od sunca i kako da tretiram mrlje ukoliko se ipak pojave? Da li mi je dozvoljeno upotrebljavati sredstva za samotamnjenje?
Unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru i želim Vam puno uspjeha u radu!
Ela

Mr.sc.dr. Branka Marinović

19.01.2002. 23:35

Pojavu tamnih mrlja na licu možete spriječiti zaštitom od sunca i kremama sa visokim SP faktorom (većim od 30) uz naravno izbjegavanje sunca u razdoblju od 11 do 15 sati. U slučaju pojave mrlja, njihovo izbjeljivanje može se pokušati s nekom od krema koja sadrži hidrokinon (NovaDerm krema s hidrokinonom). Primjenu ove kreme kao i kreme za samotamnjenje ne bih savjetovala tijekom trudnoće.