Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14403

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Svrbež u anusu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ljuban_hure

01.12.2016. 22:30

Poštovani,

zadnjih 10ak dana nakon velike nužde imam neugodan svrbež u području anusa, bez krvi. Bol je neugodna i neizdrživa 15ak minuta nakon nužde, onda se smiri sve. Prije sam još primjetio crvenilo oko anusa. U ljekarni su mi dali hemopropin kremu jer kao simptomi odgovaraju hemoroidima. Koristim već par dana navedenu kremu, ali svrbež je i dalje neugodan. Koristim i dalje. Rekli su tjedan dana.
Zbog upale sinusa koristio sam antibiotik makcin, pa napominjem da eventualno nije reakcija na to...
Također imao sam na par mjesta crvenilo na koži, imeđu nogu koje se "upali" nakon sporta (znojenja) i na potkoljenici iznad stopala, suha koža koja me nakon odlaska na bazen zna svrbit. Ovakav svrbež sam uspješno riješio plimycol kremom koju mi je moja liječnica propisala. Napominjem čisto jer možda ima veze.

Što bi mi preporučili, izbjegavam odlasak doktorici jer je laka na antibioticima, pa bojim se da mi ne propiše i ovaj put nešto tako...
Hvala puno.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

02.12.2016. 10:45

Vjerojatno je riječ o iritativnom dermatitisu. Treba mazati Bepanthen kremu, izbjegavati upotrebu sredstava za pranje u tom području. Dakle, samo obična voda. Problem može biti dugotrajniji.

ljuban_hure

02.12.2016. 15:00

Poštovani dr. Kostoviću, zahvaljujem na odgovoru.
Danas, nakon nekoliko dana osjetim neko poboljšanje, nakon stolice neugoda je nestala (možda kratkotrajno, a nadam se trajno).
Može li se Bepanthen krema nanositi analno, dakle crvenilo u svrbež mi je samo kratkotrajno bilo prisutno oko anusa, svrbež se većinom odnosi na područje baš u anusu.
Što predlažete da radim s kremom Hemopropin, nju nanosim i oko anusa, a pomoću aplikatora i u anus. Da i dalje nanosim ili da prestanem?
A što se tiče svrbeža na nogama nakon bazena recimo, da koristim plymicol ili bepantneh isto služi i za te svrhe.

Hvala puno, i isprika na (pre)više pitanja.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

03.12.2016. 11:55

Bepanthen možete koristiti svugdje. Ova druga krema, kao i Plimycol Vam ne trebaju.

ljuban_hure

12.12.2016. 16:00

Poštovani,

danas sam primjetio i krv nakon stolice (Nakon brisanja, primjetio sam malo na papiru...jako malo ali je definitivno krv).
Što bi mi dalje predložili.
Nastavio sam koristiti Hemopropin, samo sam smanjio nanošenje s dvaputa na jednom (tako piše u upustvima, nakon što osjetite poboljšanje nanosite jednom dnevno.)
Osjetio sam poboljšanje kad sam se zanjdi put javio, zato sam i nastavio koristiti ovu kremu/mast.
Budući da može proći određeno vrijeme dok dođem do specijaliste, što bi mi vi preporučili. Naravno da ću se javiti i svojoj doktorici opće prakse.
Hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

12.12.2016. 22:15

Najbolje bi bilo da odete kod proktologa da se vidi imate li hemoroide ili ne. Gore navedenu mast Vam nisam preporučio pa me o njoj nemojte niti pitati. Za crvenilo oko anusa mažite Bepanthen kremu (što sam Vam također već napisao).