Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14396

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Teška upala lica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

november13

03.06.2016. 11:55

Poštovani,
već duže vrijeme imam problema s upalom lica, točnije aknama i prištićima. Već godinama borba s licem me nije nigdje dovela, pokušala sam sa svim meni poznatim metodama, išla sam kod više dermatologa i kozmetičara koji mi sa lijekovima i zahvatima (istiskivanje) nisu pomogli. Međutim, nije stvar samo u licu, naime već godinama se borim s gnojnim apcesima najviše na području prepona koje sam i do 7 puta išla kiruški odstranjivati pod kratkom općom anestezijom. Kirurg mi je rekao da je moja koža jednostavno takva i da je to upalni proces koji se može pojaviti bilo gdje na tijelu, no mene najviše zabrinjava moje lice. Lice mi je na dijelovima suho (čelo, obrazi, brada) a na dijelovima masno i velika crvena upala po cijelom licu, više ni sama ne znam koje preparate bi trebala koristiti, za isušivanje, neke masnije ili pak neke druge. S obzirom da dolazi ljeto, stanje će se samo pogoršavati od sunca i vrućine. Molim vas da mi preporučite kako da tretiram lice, možda neki proizvod koji se pokazao učinkovit? ili kome da se obratim?
Hvala unaprijed na odgovoru

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

04.06.2016. 00:35

Napamet Vam ne mogu preporučiti terapiju. Jedino mjesto za to je kod dermatologa, na pregledu. Apscesi u preponama bi mogli govoriti i za bolest hydradenitis suppurativa, te je to još jedan od razloga za posjet dermatologu.