Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Svrbež, alergija na pelud trava


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

puppy13

04.06.2016. 14:50

Poštovani, molim Vas za pomoć. Obzirom da pregled dermatologa u OB Karlovac moram čekati do kraja 8.mj, obratiti ću se Vama. Moji simptomi su počeli prije 10ak dana. Prvo je bio svrbež stopala i gležnjeva bez vidljivog osipa, nakon 5 dana se proširio na šake i podlaktice. Jučer sam prvi put dobila osip na pregibima laktova i koljena uz jak svrbež istih područja i prsa ,i dobila injekciju kod svoje doktorice. Terapija je Nixar od 20mg ujutro na tašte. Imam alergiju na pelud trave( alergijski rinitis samo od simptoma), terapija Nasonex sprej. Obzirom da su kosili u vrijeme početka mojih simptoma zanima me dali to može biti povezano. Kožu štitim kremam sa SPF-om, od terapije lijekova pijem jedino Logest, ne znam dali mi koža može reagirati na to jače kod izlaganja suncu ili šta.Napominje da sam ga počela piti prije mjesec dana, ali sam ga uzimala zadnje prije godinu dana dugotrajno bez nuspojava. Svrbež se smiruje po noći i ne budi me tokom sna. Prehrana je uvijek slična, nisam ju promijenila nedavno (jaja, povrće:tikvice rajčica paprika salata najviše, meso na grill, wok, svježi sok od grejpa, začini ljuti papar kurkuma) Jagode sam jela u zadnjih desetak dana u 3 navrata, ne pijem kavu,ne unosim mlijeko, ne pušim. Ispričavam se na iscrpnosti pitanja i zahvaljujem na odgovoru. Lijepi pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.06.2016. 17:10

Po onome što ste napisali, vjerojatno se radi o nekoj vrsti alergijskog osipa. Naravno, napamet se to ne može potvrditi. Moguće je da to ima veze i s alergijom na pelude trava, ali i drugim uzrocima (hrana, Logest itd). Bilo bi dobro da uzimate neki antihistaminik na usta (npr. Claritine 1-2 tbl). Treba li još nešto, ne mogu Vam napamet reći.