Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Ujed ribe pauka


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

gibazzli

14.05.2016. 07:50

Postovani,

Pisem vam kako bih se raspitao o problemu jednog mog prijatelja. Ne znam da li je ovo dobra sekcija i da li ovaj problem spada u domen dermatovenerologije ali pokusacu da vam objasnim pa vas molim da se konsultujete sa nekim kolegom ili da prebacite moje pitanje u sekciju u kojoj bi trebalo da se nadje.

Dakle, letos na moru u Tunisu coveka je navodno ujela riba pauk. Ne znajuci sta se dogodilo i sa bolom u prstu nije reagovao na nacin na koji bi trebalo da se reaguje (grejanje mesta uboda). No, proslo je to njega da bi se nakon toga mesto uboda pocelo deformisati, prst na ruci je u pitanju. Ima zadebljanja na prstu, nalik nekim cvorovima (imam sliku koju bih vam mogao poslati samo ne znam kako)... Posetio je doktora Karadaglica koga su mu preporucili kao jednog od boljih strucnjaka na ovim prostorima medjutim nakon svih odradjenih pregleda i analiza sve je ostalo u najboljem redu, takodje i sve nalaze mogu poslati... Hirurski je odradjen prst ali se i nakon zahvata ponovo krenuo vracati isti problem...

Nadam se brzom odgovoru
Pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

14.05.2016. 15:10

Problem nije za dermatovenerologa, već za plastičnog kirurga.