Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Uporne gljivice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Zlatica N.

20.05.2016. 11:55

Poštovani,
lijepo Vas pozdravljam i molim za pomoć.
Naime, na stopalu i palcu lijeve noge imam gljivice, barem tako mislim. Obratila sam se za pomoć svom liječniku, ali on nije smatrao potrebnim pregled dermatologa rekavši mi da se radi o gljivicama, tj. atletskom stopalu. Preporučio mi je kremu Lamisil. Prije toga sam koristila i Canesten te Canespor, a sada i Mycocur. Problem je u tome što to već uistinu dugo traje, oko šest mjeseci, malo se povuče pa opet "eruptira". Koža se iznimno ljuska, zadeblja, a na palcu čak i vlaži blagom sukrvicom i iscjetkom. Naravno, sve je vrlo neugodnoga mirisa. Ponekada svrbi, ali ne uvijek. Iznimno pazim na higijenu i obuću te sam bosa kada god to mogu. Čini mi se čak da se i pretjerano isušuje od svih tih kremica. Ljudi sa sličnim problemom su mi rekli kako bih uz to trebala koristiti i antibiotsku ili kortikosteroidnu kremicu, no to se ipak ne usudim bez savjetovanja.
Molim Vas za pomoć i savjet.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.05.2016. 21:00

Nisam (baš) siguran da je kod Vas riječ o gljivičnoj infekciji, jer bi Vam već prošla nakon nekoliko tjedana terapije. Ona se, ionako, može sigurno dijagnosticirati samo mikološkom pretragom (nativno i kultura).

Zlatica N.

22.05.2016. 22:30

Iskreno Vam zahvaljujem na odgovoru. Mislim da ću ponovno zatražiti pomoć liječnika i inzistirati na dermatologu.
Znam da je prilično nezahvalno pitanje, ali možete li mi natuknuti o čemu bi se moglo raditi?
Hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.05.2016. 23:55

Ovako bi zaista bilo nagađanje, morate na dermatološki pregled.