Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Urasle dlake na preponama


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Valerija

26.02.2005. 13:21

Poštovani, moj problem su urasle dlake na preponama koje se pretvaraju u bolne prišteve iz kojih izlazi bijela tekućina. Te dlake pokušavam izvući prije stvaranja prišta, ali su duboko u koži i pri pokušaju stvaraju se kraste. Često narastu i više od 1 cm. Općenito sam dlakavija po cijelom tijelu, ali uspješno to riješavam sa hladnom depilacijom. Ponekad se pojave urasle dlake na nogama oko koljena i zgloba, ali dosta rijeđe nego na preponama, kraće su i brzo izađu na površinu kože. Dlake su tamne, a koža je prosječno svijetla. Depiliram se 6 god. hladnom depilacijom (imam 21 god.), a urasle dlake su se počele pojavljivati prije 3 god. Prije 2 i pol god. imala sam hormonalnih poroblema, povišen testosteron i cista na lijevom jajniku, zbog toga mi je izostala mjesečnica 6 mjeseci. Nemam više tih problema, ali mjesečnicu imam redovno svaka 2 mj, a prije sam imala normalno svaki mjesec. Ginekologinja mi je rekla da je to u redu, glavno da nije razmak više od 2 mj. i da je redovna. Pila sam tablete Dabroston 6 mj. redovno i 3 mj. u prekidima kad se ne bi pojavila mjesečnica. Ginekologinja mi je rekla da mi je povišena dlakavost rezultat tih poremećaj. Htjela bi se riješit tih uraslih dlaka i molim vas da mi pokušate pomoć na koji način to postići. Da li postoje kakve kreme ili nešto drugo sto bi moglo to riješit? Hvala!

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

27.02.2005. 16:13

Najbolje rijesenje je epilacija s laserom ili IPL om.Potrebno je oko 4 tretmana i kroz dugi period ste mirni jer nema izrasta dlaka.Kroz to vrijeme ne treba koristiti nikakva sredstva protiv dlaka.

Valerija

02.03.2005. 19:41

Hvala na odgovoru! Da li mi možete preporučiti liječnika ili neku drugu stručnu osobu u Splitu koja bi mogla napraviti IPL depilaciju i koliko to u prosjeku košta? Zbog spomenutih hormonalnih problema da li bi trebala posjetiti dermatologa, ginekologa ili nekog drugog liječnika prije odlaska na epilaciju? Hvala!

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

03.03.2005. 11:37

Nažalost ne znam tko u Splitu radi epilaciju i gdje da vas pošaljem.Nema potrebe da posjetite liječnika prije tretmana.Cijene jako variraju pogotovo u drugim gradovima.Bitnije nego cijena je da tretman napravi dermatolog.

maalaa11

25.08.2017. 17:45

Dobar dan.

Meni je izmedju noge i prepone izasla kao neka velika izraslina, i rekla bih da je to urasla dlaka. Bila sam kod doktora i dobila sam antibiotik i kremu Baneocin. Mazem to i pijem.
Da li znate nakon koliko dana ce da djeluje antibiotik? I da li je to dovoljno?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

26.08.2017. 12:50

Atibiotik će djelovati za 2-3 dana. A hoće li to biti dovoljno, ovisi o tome je li riječ o točnoj dijagnozi ili ne.