Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


urticaria solaris


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lidija

21.01.2004. 08:11

Odmah nakon poroda carskim rezom pojavila mi se reakcija na sunce.Odmah pri samom izlasku na sunce sva se isflekam po dijelovima tijela koji su goli!!! Bila sam u ambulanti na Šalati i doktori su me uputili na puva hardening terapiju!Ja sam naime od drugog liječnika bila upozorena na štetnost te terapije pa sam odustala!!Napominjem da to traje već tri godine ,reakcija se pojavljuje i zimi bilo kad ako ima sunca.Postoji li neka druga mogučnost liječenja jer iz puva terapiju rečeno mi je da mi možda ni to neće pomoći da je to samo pokušaj!!Što mi je raditi??Na testiranju na šalati postavljena mi je dijagnoza urticaria solaris!!!Unaprijed zahvalna!!

mr.sc.dr. Suzana Ljubojević

09.02.2004. 01:42

Nažalost jedini način liječenja preosjetljivosti od UV zraka je fototerapija (“hardening”). Navedena terapija ima desenzibilizirajuće djelovanje jer djeluje na mastocite (stanice koje sudjeluju u alergijskoj reakciji). Povremeno iako nažalost rijetko mogu pomoći i peroralni antihistaminici.