Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


velika gnojna nakupina na leđima


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marta2112

02.09.2012. 20:55

Poštovani,

Zamolila bi za Vaše mišljenje, prije nekih mjesec, dva mome tati se počela stvarati potkožna kuglica (nakupina) na leđima tj. na ljevoj lopatici, te je polagano rasla, nije osjećao nikakvu bol te je mislio da je to masno potkožno tkivo, u međuvremenu je ta kuglica narasla do promijera nekih 4 cm, jučer me je zamolio ako mu mogu probat to istisnut jer da mu se čini kao da je maleni bijeli prištišć na tom, no kad sam ja to počela istiskati počeo je izlaziti bijeli gnoj u ogromnim količinama, na početku gusti a kasnije tekući gnoj, to već traje dva dana i kao da mu konstantno izlazi taj gnoj na površinu kože, kuglica je pomalo splasnula ali čini mi se da se taj gnoj nalazi duboko u tkivu jer su stvarno velike količine toga, sad je to tkivo već počelo i biti bolno, pretpostavljam da je to uzrokovano i iritacijom koju je izazvalo istiskivanje. dali je moguće da je to neka velika potkožna akna, ili neka vrsta čira ili ciste. Moj otac je inače dijabetičar (na inzulinu). Nekako smatram da je ta količina gnoja u tjelu malo zabrinjavajuća.

Unaprijed zahvaljujem na Vašem odgovoru.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

03.09.2012. 11:10

Kod Vašeg oca moglo bi se raditi o tzv. epidermoidnoj cisti ili nečem sličnom. U svakom slučaju "istiskivanje" nije poželjno. Najvjerojatnije bi bilo potrebno kirurško liječenje koje će rješiti problem.