Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


stalni bolovi bubrega


Autor Poruka

Evena

11.06.2002. 19:55

Štovani;

Godinama imam problema sa umjerenim bolovima bubrega i poslije javljanju doktoru uvijek je bila dijagnoza -upala bubrega ,terapija antibioticima i gotovo.Bolovi se uvijek ponovo javljaju ,uvijek isti.Poslije IVP zadnja dijagnoza je :Sup.pyelonephritis spec.(molim vas obrazloženje dijagnoze) Pored bolova u bubrezima karakteristićno je da imam stalnu nadutost stomaka i do 3 puta više od normalnog.(neznam da li to ima neke veze)
Trenutno čekam rezultate LOWa jer postoji sumnja na tbc bubrega i ne primam nikakvu terapiju ,a bolovi su stalni.Interesira me da li postoji neka bolest gdje su tipićni simptomi slabi ali trajni bolovi u bubrezima i stalna nadutost stomaka. O čemu bi se moglo raditi u slučaju da LOW bude negativan.
Inaće svi ostali nalazi su uredni.

Zahvalna
Evena

prof. dr. Petar Kes

15.06.2002. 23:25

Upit:bolovi u području bubrega
Poštovana, u Vas su liječnici posumnjali na tuberkulozu bubrega i odredili analize kojima je moguće izolirati mikobakterij tuberkuloze iz mokraće. To je ponekad mukotrpno-mora se napraviti veći broj analiza, ali je za postavljanje dijagnoze dovoljan jedan pozitivni nalaz (ako je napravljen u pouzdanom laboratoriju). Nadutost (meteorizam) i bolovi u području bubrega vjerojatno nisu u vezi. Ako ste srednje dobi ili stariji bilo bi dobro da Vas pogleda i reumatolog - možda se bolovi izazvani promjenama na kralježnici. Ako se u Vas dokaže tuberkuloza mokraćnog sustava, za utjehu Vam mogu napisati da se danas ta bolest vrlo uspješno lijeći.
S poštovanjem,
Prof.dr.Petar Kes