Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


streptokok u urinu


Autor Poruka

Ivana

30.06.2002. 13:46

Postovani!
Ja sam vam pisala pod istim nazivom, medutim nisam dobila odgovor!
Sve sto ste naveli ja sam napravila,nalazi mokrace su:sediment je: leuk-3-4, eritrocita-0,bakterija-malo,plocastog epitela-dosta,ostalo je sve negativno.Mokraca za urinokulturu je svaki put uzeta iz srednjeg mlaza i odmah odnesena u laboratorij.Urinokulturu sam do sada radila tri puta i pridrzavala se uputa ljecnika tako da nevjerujem da je doslo do sekundarnog zagađenja.Cesto sam imala upale sinusa i angina, pa me zanima dali se to iz grla moglo preseliti u mokracne puteve?
Molim vas za savjet jer ovo vec predugo traje i vise neznam sta da radim!
Unaprijed zahvaljujem!

prof. dr. Petar Kes

03.09.2002. 23:01

Upit: streptokok
Poštovana, u cilju dokazivanja infekcije mokraćnih puteva potrebno je istovremeno napraviti analizu mokraće i urinokulturu. U analizi mokraće potrebno je obavezno mikroskopom pretražiti sediment mokraće, a mokraću za bakteriološku analizu potrebno je uzeti metodom čistog srednjeg mlaza. Uzorak mokraće mora se odmah proslijediti u mikrobiološki laboratorij. To su preduvjeti za laboratorijsku dijagnozu infekcije mokraćnih puteva. U protivnom moguće je sekundarno zagađenje mokraće (bakterije s kože) i bolesnici uzimaju lijek bez pravog razloga.
S poštovanjem,
Prof.dr.Petar Kes