Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Beba maše glavom


Autor Poruka

02.06.2013. 12:00

Lijepi pozdrav!

Moj sin ima 9 mj. i već nekoliko mjeseci zna mahati glavom lijevo - desno, ponekad se hvata za glavu i uši, lupka. Kako prepoznati je li riječ o dječjoj igri, tiku ili nekoj bolesti. Ja sam u trudnoću ušla sa neprepoznatim Hashimoto tireoiditisom, imala sam problema nakon poroda i tek tada sam dobila tu dijagnozu, osim toga bila sam čitavu trudnoću na Clexanu, injekcije, povecavali su mi dozu sa napretkom trudnoće, zadnja tri mj. uzimala Clexan od 60mg. Djetetu su vađeni hormoni kod poroda i sa dva mj., uredan nalaz. Osim toga, dijete je imalo, najvjerojatnije tijekom poroda, tako su barem rekli, krvarenje II stupnja i kao takav je neurorizično dijete. Međutim, beba dobro napreduje, sa osam mjeseci je rekao baba, sada mama, dada..sjedi stabilno, jedino puže vojnički, ne četveronoške, i kada zauzme taj položaj, četveronoske, ne ide naprijed, već u tom položaju ide unazad. Toliko, da imate u vidu njegov razvoj.
Pao je sa sest mj. udario glavicom, nismo ga vodili liječniku, jer nisam ništa posebno primjetila, nije povraćao, izgubio svijest, plakao nekih pet do deset min. i smirio se. Poslije toga se nije ozlijedio, pazim na to, koliko mogu, inače jako "živo" dijete, izrazito senzibilan, zahtjevan, pravi mali istraživač, nikada nema mira, sve ga zanima. Ponekad imamo problema sa uspavljivanjem, ali zaspe najcesce nakon sto ga neko vrijeme nosim, šetamo, pjevam mu, ne mogu ga samo ostaviti u krevetic, gotovo nikada.
Možda sam bila preopširna, ali htjela sam da dobijete uvid kakvo je dijete.
Što mislite, jel potrebno raditi neke pretrage ili će mahanje glavicom proci samo od sebe?

Puno hvala!

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

07.06.2013. 19:35

Ponovno to je pitanje za pedijatra a ne neurologa. Vašim opisom čini mi se da je djete potpuno urednog razvoja.