Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Herpes zoster


Autor Poruka

miga

10.03.2008. 15:30

Poštovani,
moja mama je primljena u zaraznu bolnicu u zagrebu prije tjedan dana zbog herpes zostera koji joj se nalazio na očnom kapku, čini mi se na lijevom očnom kapku, i na lijevom dijelu čela. Sutra ide doma, primala je infuziju a sada uzima lijekove i koristi mast za herpes zoster. No sada joj se javljaju jake sijevajuče boli u tom području, kao da ju boli oko. Ta bol je kratka ali jako intezivna, probadajuća. Ona je i prije imala te probadajuće boli u području oka ali joj se tek prošli tjedan pojavio taj herpes zoster. Ima 56 godina, i koristi lijekove za visoki krvni tlak. Krvna slika joj je uredu i doktor joj je rekao da se mora strpiti sa tom boli. Da li postoji neki lijek koji dijeluje na tu bol? Akupuntura? Laser? Da li bi se trebala ona javiti neurologu zbog te boli? Ona je bila kod neurologa zbog toga prije, ali je kao sve bilo u redu. Doktor na infektologiji nije se previse zabrinjavao zbog te boli.
Molim vas za savjet jer vidim da ju to jako boli.
Unaprijed Vam hvala na odgovoru!

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

20.03.2008. 15:05

Poštovana,
Bol koju opisujete je poslijedica herpes zostera, to je izrazito bolno stanje kod većine bolesnika. Slijedite upute liječnika infektologa. Lijekovi protiv bolova svakako mogu olakšati bol, ali ih treba uzimati umjereno i ako nema drugih kontraindikacija.

miga

21.03.2008. 10:00

Hvala Vam na odgovoru!
Koje lijekove preporučate.
Da li bi se moja mama trebala javiti neurologu?
Sto mislite o akunpukturi i laseru? Da li bi to mozda moglo pomoći?
Naime, infektolog mojoj mami nije bas dao neke konkretne upute, rekao je da joj kod bolova bas ne moze puno pomoci. Prepisao joj je ibuprofen koji joj bas i ne pomaze kada joj se ti bolovi iznenada jave, sijevjući su i traju oko pola minute...

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

10.06.2008. 16:30

Poštovani,
pokušajte neko vrijeme redovito uzimati lijekove protiv bolova tako da kad se bol pojavi ona bude manjeg intenziteta. Za ostale oblike terapije posavjetujte se sa svojim liječnikom.