Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kolaps


Autor Poruka

Sladjana

17.11.2001. 22:52

Cijenjeni doktore.
Imam 27. godina. Vec duzi period, deset dana intenzivnije osjecam glavobolje u predjelu vratnog dijela (potiljka).Jedno jutro sam pala u nesvijest. Izvrsila sam snimanje vratnog dijela kicme, na prikazanim segmentima se vide tek diskretni znaci unkartroze, kolor dopler krvnih sudova vrata i glave gdje je nalaz uredan, krvna slika je u granicama normale, bila je prije losija. Dijagnoza je postavljena, premorenost i nizak tlak 95/55. Prepisan mi je ditamin. Bila sam i kod ginekologa. Nalaz je uredan s tim sto ginekolog trazi da uradim nalaz hormona prolaktin. Takodje sam bila i kod ocnog ljekara i vid je u redu. Dakle glavobolje ne poticu od tog. Glavobolje su konstantne, obilne menstruacije, malaksalost i zujanje u usima, nesanice. Dobila sam preporuku da idem kod neurologa, da uradim EG. Te glavobolje mi dosta smetaju buduci da se bavim poslom koji zahtijeva potpunu koncentraciju kao i fizicku spremnost. Molim Vas da mi date naznaku sta dalje i o cemu se ovdje radi. Stvarno ne bih voljela da imam ovakvih kolapsa.

Unaprijed se zahvaljujem.

Sladjana.

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

21.11.2001. 22:02

Zbog premorenosti i niskog tlaka mozete imati malaksalost, zujanje u usima i gubitke svijesti, a moguce je da imate i glavobolje. Tlak koji navodite (95/55) vjerovatno je prenizak. Uz obilne menstruacije moguce je ste i slabokrvi (sami navodite da ste imali losu krvnu sliku) sto takodjer moze uzrokovati malaksalost, zujanje u usima i gubitke svijesti. Svakako se javite neurologu i ucinite preporuceni EEG (elektroencefalogram - snimanje elektricne aktivnosti mozga).