Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


treba mi savjetovanje CONTUSIO CAPITIS


Autor Poruka

mukizd

26.04.2013. 01:50

]Dobar dan!
prije 15-ak dana sam pogodila u nisko postavljenu klimu svom snagom.
Djir do hitne, pa na orl. nisu sivali jer je mala ranica i rekli da je povrsinska ozljeda, ali ukoliko povratim ili mi bude mucno da se javim kirurgu.
Dan sam provela lezeci u mucnini sa ledom na glavi. sutra mi je bilo lose pa sam isla kirurgu. ct nije bio ok pa su me ostavili jedan dan na neurokirurgiji uz objasnjenje neurokirurga da se vidu par kapljica krvi i da ce ct sutra biti dobar pa cu ici kuci, ako ne onda za par dana. nije nista atrasno. nakon kontrolnog ct-a su me pustili kuci bez ikakvih objasnjenja. i takoja provodim dane u mirovanju i strahu. na desnoj strani čela kojom sam udarila mi se povremeno javlja osjecaj njeznog bockanja/peckanja.
Do kontrole ima jos puno pa vas molim ako itko zna nesto o o ovome da mi pojasni.
vec imam dizritmicki promjenjen eeg i pijem neurontin kapsule. bojim se posljedica ovog udarca.
unaprijed vam hvala.

1. msct mozga ( uz izrazite artefakte, poglavito u području baze lubanje, koje otežavaju analizu), prikaže se kranijalniej, frontalno desno hiperdenzni nejasno definiran sadržaj uz kost, uz redukciju sulkusa koji može odgovarati za kontuziona žarišta ili subduralni hematom u razvoju debljine do 4,5 mm. lijevo također tanki denzni hiperdenzni plašt debljine do 2mm. komparirati s klin nalazom te ct kontrola. centralne strukture simetrične, medioponirane.
Decursus morbi: tijek boravka uredan,tegobe u cijelosti regrediraju. Uradi se kontrolni MSCT mozga koji ne pokaže znakova intrakranijske hemoragije te se pacijentica urednog općeg i neurološkog statusa otpušta na kućnu njegu uz preporuku mirovanja i analgetika po potrebi.

Doktor me je ujutro pogledao na 2 sekunde, bez ikakvog neurološkog pregleda.
Zanima me smijem li šetati, gledati tv i trebam li brinuti o krvarenju i hematomima ili drufim ostecenjima?
Danas 18-ti dan bolovanja me cijeli dan tisti bol u ljevom dijelu glave na par sati se pretvorulo u migrenu pa se smirilo. izasla sam u prvu setnju i nakon 10 min mi je bilo slabo i glavobolja opet tu u blagom obliku.
sto mogu uciniti da prije i bolje ozdravim?
Puno Vam hvala

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

07.06.2013. 19:35

Vaš nalaz mozga je uredan. Nemate krvarenje niti se trebate bojati. Smirite se . Ne izlažite se neko vrijeme suncu i sve će se normalizirati.
Zašto pijete Neurontin?. Pa ne liječi se dizritmičan EEG nego bolesni simptomi

mukizd

07.02.2014. 11:45

Hvala vam na Vasem odgovoru.
Neurontin kapsule su mi prepisane kao terapija prije 7-8 godina. Imala sam nestabilnost na nogama i laganu vrtoglavicu. Nakon ucinjenog eeg-a dobila lijek.